SG.hu

A Chaintech két új grafikuskártyát dobott piacra

Amikor ez év február elején a Chaintech piacra dobta az Apogee 5700 Ultra és SA5900XT típusjelű, felső kategóriás grafikuskártyáit, minden bizonnyal könnyek szöktek a konkurencia szemébe. A két erőmű képességei bármely alkalmazáshoz elegendőek, így a hagyományos macska-egér játékban megint a szoftverfejlesztőkön a sor.

A cég megközelítésében az Apogee 5700 Ultra "egy kiváló lehetőség arra, hogy az ember felturbózza egy kicsit a gépét". Nos, ennél azért mintha többről lenne szó. A brutális teljesítményű kártya alapja egy NVIDIA GeForce FX5700 Ultra grafikus erőmű, ez a híres Chaintech Apogee sorozat legújabb, exkluzív tagja. A gyönyörű, dupla hűtőnek köszönhető, hogy a hihetetlenül csendes jószágot nagyon meg lehet "kergetni", a ventillátorokba szerelt kék ledek pedig szemet gyönyörködtetően ragyognak munka közben a szerencsés birtokosra. A kártyát tehát (nem titkolt célként) karakterisztikája a modderek és overlockerek álmává teszi. Az Apogee 5700 Ultra hajtóműve 475, memóriája 900 MHz-en fut, átviteli sebessége pedig 14,4 GB/s. Támogatja a DirectX 9.0-t, és az Open GL 1.5-öt.

Ha valakinek még ez is kevés, az Apogee 5700 Ultrához jár az új Chaintech Gosu névre hallgató gyári tuningszoftver. Ez egy Windows alapú, felhasználóbarát alkalmazás a rendszer órajelének ellenőrzésére és beállítására, melynek segítségével a rendszer teljesítmény egyetlen kattintással a maximumra növelhető. A programmal ellenőrizhető többek között a processzorhőmérséklet, segít megelőzni a "túlhúzást", de könnyedén állíthatjuk a képernyőfrissítés értékeit is.


Természetesen az AA5700 Ultra elnyerte az Nvidia cég "The way it's meant to be played" emblémáját. Ez az embléma egyfajta "installáld és játssz" garancia, ami azt jelenti, hogy az ezzel az emblémával ellátott játékok minden gond nélkül futnak majd ezen a videokártyán. (Nem csoda, hiszen jó eséllyel beszerelését követően ez a kártya lesz konfigurációnk legtágabb keresztmetszete.) Ez az minősítés voltaképpen egy szoftvert takar, amely automatikusan kiválasztja az adott konfiguráció optimális beállításait a minél egyszerűbb használhatóság érdekében. A legújabb játékok legtöbbje már ezzel az emblémával kerül piacra.

Az A5700 Ultra kistestvére, az SA5900XT. Teljesítménye alig marad el a bátyjáétól, de hiányoznak róla a speciális igényeket kielégítő sallangok, és várhatóan jóval olcsóbb lesz annál. Elsősorban fanatikus gamereknek szánja a cég, akiknek eddig szinte minden teljesítmény kevés volt, ha legújabb 3D-s játékaikat akarták élvezni. Nos, ez a kártya minden igényüket kielégíti, méghozzá az előrejelzések szerint teljesítményéhez képest megfizethető áron, bár erről konkrét számok még nem állnak rendelkezésre. Főbb adatai a következők: processzorjele 390 MHz, memóriajele 700 MHz, és természetesen szintén támogatja a DirectX 9.0-t. Összességében elmondható, hogy ép ésszel, a gyakorlati használhatóság keretein belül ennél több nem kívánható. Ez a termék is rendelkezik a fentebb már leírt "The way it's meant to be played" emblémával, és már csak hab a tortán, hogy a 2004. január elseje után gyártott alaplapjaira és grafikus kártyáira a cég 3 év garanciát vállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!