SG.hu

Pininfarina tervezte vetítőket mutatott be a 3M

Szerencsés az a házasság, amelynek során a születendő gyermek mindkét szülőjétől a legjobb tulajdonságokat örökli. Ez embereknél főképp a genetika dolga, ám használati tárgyaknál inkább a gondos csapatmunkának köszönhető.

Ilyen "szerencsés házasságnak" bizonyult az amerikai 3M vállalat és az olasz Pininfarina designcég együttműködése is, amikor elhatározták, hogy közös multimédia projektor családot hoznak létre. A műszaki tartalom a 3M céget dicséri, a külső pedig az olasz Pininfarina cég hozománya, amely "A nagy név" az olasz formatervezésben.



3M S10 és S40

Ha tovább pontosítunk, a formatervezéssel a Pininfarina Extra nevű leányvállalat büszkélkedhet, amely 1986-os megalakulása óta foglalkozik különböző használati tárgyak formavilágának újraálmodásával. Legyen szó bármiről, a karórától kezdve a mobiltelefonokon át a cipőn keresztül egészen a projektorokig, céljuk új formavilágot, új, megkapó filozófiát csatolni az adott tárgyhoz. Mint mindig, ez alkalommal is remekül sikerült.

A 3M két új, közös fejlesztésű projektor családot mutatott be, két, meglehetősen különböző formavilággal. Az S10 típusjelű külseje talán a meghökkentőbb, rendhagyóbb, míg a S40, X40, S50, és X50 letisztult, nagyívű vonalaival, világos színével maga a megtestesült elegancia. Ez utóbbi típusok egyébként csak fényerejükben és képfelbontásukban különböznek egymástól, külsejükben teljesen azonosak.



3M S50 és X50

Mindkét külsőben van azonban, ami közös. Pininfarina dizájnja a multimédia projektort kiemeli a korábbi, egysíkú funkcionalitásából, és státusz közvetítőként szimbolikus értékeket sugároz felhasználójáról a hallgatóság felé. Olyan filozófiáról beszél, melyben az érték csak harmóniában valódi, és a műszaki tartalom mit sem érne szemet gyönyörködtető külső nélkül. Ezek a gépek a prezentációt művészeti formává emelik, és még az előtt elkápráztatják a résztvevőket, mielőtt a vetítés elkezdődne, megteremtik a hangulatot már az előadás előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Az S10-eshez az ötletet biztosan a Rövidzárlatból nyúlta Pininfarina mester :)))