Budai Péter

Belépő szintű digitális fényképező a Fujitól

Finepix A120 modelljével a Fuji bevallottan a kezdő, valamint az egyszerű gépet kereső felhasználókat célozta meg, akik nem tudnak, vagy nem akarnak elmélyedni a beállítások tengerében, csupán emlékezetes fotókat szeretnének készíteni.

A "point’n’shoot" (azaz kb. "célozz és lőjj") fényképezőgép kategória töretlenül népszerű a világon. Olcsó ára és felhasználóbarát kezelése révén az ilyen gépek elsősorban az induló amatőrök körében kedveltek. Az új modell a viszonylag régóta piacon lévő A202-est válthatja ki sikerrel. Az A120 3 megapixeles képérzékelőt kapott, de a komolyabb Fuji gépekben már megszokott SuperCCD technológia helyett, ez esetben hagyományos CCD adja a fényképező lelkét, "szemét" pedig a saját gyártású, 5,9mm-es, fix optika.


Lehetőségünk van elkészült képeinket TV-n is visszanézni. Ugyanerre gépünkön, az olcsó modelleknél is minimum követelménynek számító, 1,5"-os, színes LCD kijelzőt használhatjuk. A gép ezen felül támogatja a PictBridge nyomtatási szabványt, így megfelelő nyomtatóval akár számítógép nélkül is készíthetünk papírképeket. Az A120-t ellátták alap szintű mozgókép felvételi funkcióval is - a mellé adott 16 Mb-os xD memóriakártyára maximálisan 320 x 240 képpontos felbontásban, 10 képkocka/másodperces sebességgel rögzíthetünk videót, összesen 1 perc hosszúságban, illetve 160 x 120 felbontásban maximum 4 percig. Áramellátásáról 2 db AA (ceruza) méretű elem, vagy akkumulátor gondoskodik.

A Fuji Finepix A120 megjelenése a gyártó ígérete szerint idén tavaszra várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!