Berta Sándor

Még mindig több férfi internetezik, mint nő

A férfiak körében egyre népszerűbb a világháló, ez lehet az oka annak, hogy habár a "gyengébbik nem" képviselői is kezdik megszeretni az internetezést, még mindig a férfiaké a vezető szerep ezen a területen is.

Ezt állapította meg közös felmérésében a TMS Emnid piackutató intézet és a "D21 Kezdeményezés" nevű szervezet. "A nők új impulzusokat adnak a technikának" nevű német egyesület adatai szerint 2003-ban a férfiak 59, míg a nők 42 százaléka használta a világhálót. Ez közel három százalékos eltérést mutat a férfiak javára a 2002-es adatokhoz képest, akkor ugyanis a férfiak 49, míg a nők 35 százaléka internetezett. Az "Onliner Atlas" nevű felmérés készítésekor a TMS Emnid kutatói kereken 30 ezer embert kérdeztek meg Németországban az online szokásaikról.

Az eredményeket az egyes szövetségi tartományokra lebontva érdekes adatokat kapunk. A legtöbb nő Hessenben (48 százalék) és Schleswig-Holsteinben (47 százalék) szörföl a világhálón, míg a legkevesebb - egyaránt 36 százalék, Brémában és Mecklenburg-Vorpommernben. A legnagyobb "online szakadék" Hamburgban figyelhető meg, ahol a férfiak 69, de a nők csak 41 százaléka tölt több-kevesebb időt az interneten.

A világháló elfogadottsága és "szeretete" annál nagyobb mértékben nő, minél képzettebb az adott személy. Az internet-használat függ a kortól is. A 60 éven felüli férfiak 44, a hasonló korú nőknek pedig a 24 százaléka használja az információs szupersztrádát. Ezzel szemben ugyanezen értékek az iskolás lányoknál 83, míg az iskolás fiúknál 85 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    huhha ... kezdek rettegni :DD

    elnyomnak meg minden