Spencer

Új Centrino reklámkampányt indít az Intel

Az Intel vadonatúj televíziós reklámfilmekkel, újsághirdetésekkel, valamint külső és belső elhelyezésű plakátokkal kívánja népszerűsíteni Centrino notebook platformját. Az új reklámkampány elemeivel a világ összes részén találkozhatunk majd.

Mint ismeretes, a Santa Clara-i székhelyű chipgyártó tavaly márciusban vezette be a piacra a Centrino platformot, mely egyrészt a rendkívül alacsony fogyasztású és hőtermelésű, viszont relatíve nagy teljesítményű Pentium M processzorból, másrészt az i855-ös alaplapi chipkészletből, harmadrészt pedig egy vezeték nélküli kommunikációs chipből áll. Míg a szakma nagy elismeréssel fogadta a Centrinót, a felhasználók az elmúlt hónapokban nem sok ilyenre épülő hordozható számítógépet vásároltak, és az Intel most induló reklámkampánya pontosan a Centrino eladási mutatók javítására hivatott. Piackutatók szerint egyébként a Centrino az eddigiekben elsősorban a vállalati felhasználók körében volt népszerű.


Andy Grove a Centrino bemutatóján

Az Intel oly módon probálja meg népszerűsíteni a Centrinót, hogy a vezeték nélküliségre helyezi a hangsúlyt, vagyis arra, hogy az erre a platformra épülő kicsi és könnyű notebookok segítségével elektromos-, illetve adatkábelek használata nélkül, lényegében bárhol és bármikor lehet dolgozni, szórakozni, vagy éppen a világhálón szörfözni. Az Intel eleinte csak a 802.11b vezeték nélküli szabvánnyal kompatibilis kommunikációs chippel szerelte a Centrino platformot, nemrégiben azonban megjelentek a piacon azon első Centrino notebookok, melyek az említetten kívül a 802.11g szabványt is támogatják.


Az Intel a Centrino kapcsán az alacsony fogyasztást is reklámozni szeretné. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlókat a notebookok kapcsán manapság nem annyira a kis fogyasztás érdekli, hanem sokkal inkább a nagy teljesítmény, illetve, hogy a kiszemelt notebook képes legyen a régebbi asztali számítógép felváltására. Utóbbi notebookok korántsem olcsók, viszont akár 3,2 GHz-es processzorral és 17 colos képátlójú LCD-vel is rendelhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #6
    40 rugóért
  • PLaci #5
    Mennyiért vette?
  • NEXUS6 #4
    "Az Intel oly módon probálja meg népszerűsíteni a Centrinót, hogy a vezeték nélküliségre helyezi a hangsúlyt, vagyis arra, hogy az erre a platformra épülő kicsi és könnyű notebookok segítségével elektromos-, illetve adatkábelek használata nélkül, lényegében bárhol és bármikor lehet dolgozni, szórakozni, vagy éppen a világhálón szörfözni."

    A barátnőm most vett egy használt ősöreg P233-as laptopot, érdekes módon azzal is lehet ilyet csinálni!
  • Frenzy #2
    en reklam nelkul is Centrinos notebookot vettem :P
  • Darth Sith #1
    már megint azok a kúva reklámok..
    az átlag népet lehet vele hülyíteni...