Spencer

3,4 GHz-es extrém P4 processzorral szerelt Dell notebook

A világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cégeként nyilvántartott Dell egy olyan, elegáns megjelenésű új hordozható számítógéppel rukkolt elő, mellyel elsősorban a hardcore gamerek és egyéb fanatikus számítógépesek igényeit szeretné maximális mértékben kielégíteni. A Dell újdonsága nem csak az egész notebook mezőnyt döngöli a földbe, hanem még a legtöbb asztali számítógépet is képes maga mögé utasítani.

A most debtütált Dell Inspiron XPS típusjelzésű notebook lelke nem más, mint egy 3,4 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel Pentium 4-es processzor, persze akinek még ezen chip teljesítménye sem elegendő, választhatja a hasonló frekvenciájú, ám jóval nagyobb gyorsítótárral szerelt Intel Pentium 4 Extreme Edition processzort is. A gyors processzor önmagában persze még nem elegendő a kiváló multimédiás teljesítményhez. Ezzel természetesen a Dell is tisztában van, ennek megfelelően a kanadai székhelyű ATI Technologies legújabb mobil grafikus megoldását szereli a gépbe, vagyis a 128 MB memóriával megspékelt Mobility Radeon 9700-at.

Az Inspiron XPS alaphelyzetben 512 MB kétcsatornás PC3200-as memóriát tartalmaz, de a notebook memóriakapacitása külön kérésre akár 2 GB is lehet. A választható merevlemezek listáján egy 60 GB kapacitású, 7200-as percenkénti fordulatszámú, valamint egy 80 GB-os, 5400-as percenkénti fordulatszámú modell szerepel. A 15,4 colos képátlójú, UXGA felbontású folyadékkristályos kijelzővel szerelt notebook számtalan csatlakoztatási lehetőséggel rendelkezik, így például többek közt részét képezi négy USB 2.0 port, egy FireWire port, egy Gigabit Ethernet vezérlő, valamint egy 802.11b,g/802.11a,b,g WLAN kontroller. Az alapmodell kezdőára 2599 dollár.

A Dell Inspiron XPS a világ első olyan hordozható számítógépe, melyben egy 2 MB harmadszintű gyorsítótárral szerelt, 3,4 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor, egy ATI Technologies-féle Mobility Radeon 9700-as grafikus megoldás, valamint kétcsatornás PC3200-as DDR memória teljesít szolgálatot. Az igazsághoz tartozik, hogy nem ez a világ első "extrém" Pentium 4 processzorral szerelt notebookja, azt ugyanis tavaly novemberben egy Liberman nevezetű cég dobta piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    és mennyit fogyaszt ez a cuccos? mert a P4EE proci elég sokat.. jah rájöttem hogy ez hogy müöxik. van ugyebár ez a kis laptop, és a hátadon egy hátizsák amiben van egy 30kilós aksi.. :D
  • Yeti #2
    Ja, és gondolom bírja is aksiról vagy fél órát...
  • NasaTm #1
    Ehe kopintsak az AlienWare-t mint allat.
    Jo ez a kezdemenyezes a Dell-tol, de, ha en vennek biztos nem Dell-t vennek hanem...:)
    Erdemes megtekinteni a kovetkezo weboldalt es mindenki dontse el kinek melyik gep tetszik.
    http://www.alienware.com/system_pages/area-51m.aspx
    No comment !