Spencer

Érdekes új notebook prototípusok az Inteltől

Különböző források szerint az Intel az e héten megrendezendő tavaszi Intel Developer Forum keretein belül egy olyan, az asztali és hordozható számítógépek közötti átmenetet képező notebook prototípus újdonságról fogja lerántani a leplet, mely levedli a notebookok hagyományos széthajtható kialakítását.

A rendkívül széles szolgáltatási körű, asztali rendszerek leváltására is alkalmas notebookon kívül az Intel várhatóan két másik üzleti hordozható számítógép prototípust is be fog mutatni a San Francisco-i rendezvényen.

A Florence Digital Home nevezetű újdonság 17 colos szélesvásznú, vagyis 16:9 képarányú folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, ily módon nagymértékben hasonlít a Sony Vaio W számítógépre. A készülék tetején fogantyút helyeztek el az Intel mérnökei, vagyis ily módon nem jelent különösebb gondot egyik szobából a másikba átvinni a készüléket. A Florence Digital Home tömege 3,62 kilogramm, vagyis nehezebb, mint az átlagos notebookok, azonban jóval könnyebb, mint a hagyományos asztali számítógépek.

A Florence modellek esetében megpróbáltuk maximálisan kiaknázni a Centrino mobil technológiában rejlő lehetőségeket és olyan új számítógépeket hoztunk létre, melyek relatíve kicsik és könnyűek, valamint széles szolgáltatási körük révén mobil szórakoztató központként funkcionálhatnak - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Mike Trainor, az Intel mobil termékek fejlesztésével foglalkozó részlegének egyik vezetője.

Trainor elmondta, hogy az Intel újszerű notebookjának kijelzője mellett többek közt egy integrált digitális fényképezőgép, mikrofon és hangszórók is helyet kaptak, a billentyűzet pedig könnyen és egyszerűen elrejthető. A 802.11 szabványú vezeték nélküli hálózati kontrollerrel felvértezett notebook ezenkívül egy ujjlenyomat felismerő szenzort és memóriakártyák fogadására alkalmas bővítőhelyet is magába foglal. Amennyiben a Florence Digital Home prototípus kedvező fogadtatásra lel, 2005-ben meg is jelenhet a kereskedelmi forgalomban.

Ugyancsak a napokban debütál majd a Florence On-the-Go nevezetű, pehelysúlyú, 12 colos kijelzőjű notebook újdonság, valamint a kommunikáció centrikus, 15,4 colos szélesvásznú kijelzős Florence Virtual Office hordozható számítógép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #2
    http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?datum=16022004

    najó, de így mi védi meg az esetleges ütődésektől?

    vagy biztos csak megint rosszul látok vmit
  • Darth Sith #1
    érdekesen hangzik, várom az első képeket. :)