Berta Sándor

Zeneletöltési szolgáltatást indított a T-Online is

Az elmúlt hónapokban számtalan legális zenei letöltési szolgáltatástól volt hangos az írott és az elektronikus sajtó. A legújabb e vállalatok sorában a T-Online. Az Apple iTunes sikerén felbuzdulva hasonló kezdeményezést indított nemrég többek között a Real, és egyre több cég kínál legálisan letölthető zenéket, gombamódra szaporodnak ezek a lehetőségek. A T-Online Musicload platformjának támogatója a jövőben az RTL lesz, amelynél máris intézkedtek. Az RTLmusik.de oldalon ugyanis a választható lehetőségek között hamarosan ott szerepel a Musicload nevű szolgáltatás is.

A két együttműködő cég internetes akciókkal és TV-reklámokkal akarja felhívni a figyelmet a jogtiszta letöltési lehetőségre. A Musicload-tól jelenleg a T-Online adatai szerint több, mint 100 ezer zeneszám tölthető le. A számok különböző helyekről származnak, így például: a BMG-től, az Edel-től, az EMI-től, a Kontor-tól, a Sony Music-tól, valamint a Warner Music-tól.

Az RTLmusik.de portált használók számára egy második digitális shopot is üzembe helyeztek, ahonnan különleges, "exkluzív" zeneszámokat is meg lehet rendelni és le lehet tölteni. Egy-egy zeneszám letöltése - mint szinte mindenhol - 99 centbe kerül. Az összeg kifizetése után a felhasználó az adott zeneszámot korlátlan ideig tárolhatja és lejátszhatja a számítógépén vagy egy hordozható audiolejátszón, illetve kiírhatja CD-re is. A fizetés hitelkártyával, bankkártyával vagy a Telekom telefontársaságon keresztül történik. Utóbbi esetben a zeneszámok árát egyszerűen ráteszik a telefonszámlára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!