Spencer

Extrém Pentium 4 processzorral szerelt notebookok

Az elkövetkezendő két hétben számos neves számítógépgyártó cég, így többek közt a Dell és a Hewlett-Packard is be fog mutatni olyan új notebookokat, melyek az Intel jelenlegi legnagyobb teljesítményű, eredetileg asztali számítógépekben történő felhasználásra szánt processzorával, a Pentium 4 Extreme Edition-nel vannak felvértezve.

Mint ismeretes, az Intel ezen szerver alapokon nyugvó processzora 2 MB harmadszintű gyorsítótárat, valamint 3,2 GHz-es működési frekvenciát tudhat magáénak, így nem meglepő az általa nyújtott kiugróan jó teljesítmény, az persze már más kérdés, hogy az Intel ennek megfelelően alaposan megkéri az "extrém" Pentium 4 chip árát.

A nagy teljesítmény természetesen magas fogyasztással párosul, így a Pentium 4 Extreme Edition-nel szerelt notebookokra vágyóknak meg kell barátkozniuk azzal, hogy leendő notebook processzoruk nem kevesebb mint 92 W-ot fogyaszt. Ez egyébként annak fényében nem is rossz adat, hogy az Intel által a múlt hét elején bejelentett Prescott magos új Pentium 4 processzor hasonló frekvenciájú változata 103 W-ot fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy a notebook fronton Prescott tervekkel rendelkező cégek számára nem jelent különösebb nehézséget egy-egy Pentium 4 Extreme Edition processzoros hordozható számítógép piacra dobása.

Konkrét példákat tekintve, a Dell várhatóan napokon belül megkezdi az elsősorban hardcore gamerek számára ajánlott Inspiron XPS típusjelzésű notebook forgalmazását, mely újdonságban többek közt egy 3,2 GHz-es frekvenciájú Pentium 4 Extreme Edition processzor, valamint egy 15,4 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot. Ezzel párhuzamosan a Hewlett-Packard is piacra dobja hasonló processzorral felszerelt high-end kategóriás masináját. A Pavilion zd7000 típusjelzésű notebook többek közt 512 MB memóriával, egy 40 GB kapacitású merevlemezzel, DVD-ROM meghajtóval, valamint 17 colos képátlójú LCD kijelzővel van ellátva és nem kevesebb mint 2425 dollárba kerül.

Végül pedig említésre méltó, hogy az Alianware hamarosan megkezdi a 4200 dollárba kerülő Area-51m Extreme típusjelű notebook forgalmazását, mely újdonság a már említett processzoron kívül 1 GB memóriával, DVD-íróval, illetve egy 16,1 colos LCD kijelzővel büszkélkedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #6
    aggregatoros URAL-om lenne, siman vennek ilyet ... bar porgetni kellene a verdat, ha gamazok :)

    erdekes, a northwood es a prescott tipikis fogyasztasa kozt 16W van a speckokban.

    a zdnet tanulsaga szerint hasznalat kozben 70!!!! wattal zabal tobbet a preszkott.

    intel bacsi homalyosit ... az opteron/a64 meg a tipikusra megadott wattot sem zabalja meg ...
  • TheZsenyka #4
    Mi az, hogy elmebetegek???? Meg hogy minek ekkora teljesítmény?

    Azért mert pl. grafikai, reklámipari, CAD, etc. prezentációkhoz ideális... és egyébként is, nem csak ilyen processzorral lehet NOTEBOOK-okat (és nem laptopokat, ahogyan hibásan írtad) venni.