Spencer

Felfrissülnek az IBM és a Sony mini notebookjai

Az IBM és a Sony is ebben a hónapban kívánja felfrissíteni legkisebb méretű hordozható számítógépeit, előbbi egy nagyon könnyű ThinkPad-et, utóbbi pedig két új Vaio modellt is piacra fog dobni.

A Big Blue az Egyesült Államokban heteken belül piacra dobja a ThinkPad X40 típusjelzésű notebook újdonságát, mely mindössze 1,22 kilogrammos tömeggel rendelkezik, vagyis közel 25 százalékkal könnyebb, mint a már amúgy sem éppen nagy és nehéz ThinkPad X31-es modell. Az IBM legújabb notebookja felszereltségtől függően 1800-2000 dollárba fog kerülni, felszereltségének részét képezi többek közt egy 12,1 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző, egy teljes méretű billentyűzet, valamint egy Intel Pentium M mikroprocesszor.

Ezzel párhuzamosan a Sony piacra kívánja dobni a Vaio PCG-V505EX, valamint Vaio PCG-TR3AP típusjelzésű miniatűr hordozható számítógépeit. A 12,1 colos LCD kijelzővel szerelt Vaio PCG-V505EX két meghajtót képes magába fogadni. A masina alaphelyzetben értelemszerűen egy merevlemezt tartalmaz, kérésre azonban optikai meghajtóval is felvértezhető. Alan Promisel, az IDC piackutató cég elemzője szerint az ilyen és ehhez hasonló notebookok valamivel nagyobbak, mint miniatűr kategóriás hagyományos társaik, viszont ezzel párhuzamosan sokkal praktikusabbak is azoknál. A 1900 dolláros áron debütáló Sony Vaio PCG-V505EX 1,99 kilogrammot nyom a mérlegen, lelke pedig nem más, mint egy az Intel-féle Centrino platform szerves részét képező Pentium M processzor.

A Sony másik újdonsága, a Vaio PCG-TR3AP típusjelű vadonatúj notebook tömege alig 1,36 kliogramm, és ez a tömeg a beépített DVD-író meghajtóval együtt értendő. A hordozható számítógép fontosabb specifikációi közé sorolható a 10,6 colos képátlójú, nagy szögben látható képű folyadékkristályos kijelző, az 1 GHz-es frekvencián ketyegő Intel Pentium M processzor, az 1 GB memória, a 40 GB kapacitású merevlemez, valamint a vezeték nélküli kommunikációs chip. A nagy tudásnak megfelelően a Vaio PCG-TR3AP ára sem csekély: az elegáns megjelenésű modellért nem kevesebb mint 3000 dollárt kell kifizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!