Spencer

Az AMD a jövő héten nem csökkenti árait

Az Intellel folyamatosan komoly árháborút folytató Advanced Micro Devices (AMD) cáfolta azon értesüléseket, melyek szerint a vállalat a jövő héten csökkenteni kívánja processzorai árát.

Az AMD processzorok árcsökkentésével kapcsolatos pletykákat a Susquehanna Financial Group egyik munkatársa indította útnak, aki egy nemrégiben megjelent jelentésében azt állította, hogy mind az AMD, mind pedig az Intel árcsökkentéseket fog bejelenteni jövő hét hétfőn. Vállalatunk nem tervezi, hogy a jövő héten csökkenti árait - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Brenda Rarick, az AMD szóvivője. Általában nem szoktunk előre nyilatkozni az árcsökkentések ügyében, most azonban bizton állíthatom, hogy a jövő héten nem fog mérséklődni az AMD processzorok ára - tette hozzá Rarick.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Intel február 2-án, vagyis jövő hét hétfőn jelenti be újgenerációs Pentium 4 processzorát, a jelenleg még Prescott fejlesztési kódnevet viselő chipet. A Prescott magos új Pentium 4 processzorok hétfőn olcsóbban debütálnak majd, mint amennyibe most a hasonló teljesítményű Northwood magos Pentium chipek kerülnek, vagyis az Intel újabb rendkívül agresszív árcsatába bonyolódik a konkurens AMD-vel. Jövő hét elejétől kezdve a 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkező 3,4 GHz-es, 3,2 GHz-es, 3 GHz-es, valamint 2,8 GHz-es Pentium 4 processzorok rendre 417, 278, 218, illetve 178 dollárba fognak kerülni, természetesen nagy tételben történő vásárlás esetén.

Az AMD Athlon 64 3400+, Athlon 64 3200+, illetve Athlon 64 3000+ típusjelzésű processzorai jelenleg 417, 278, illetve 218 dollárba kerülnek, a vállalat Athlon XP 3200+, 3000+, illetve 2800+ típusjelű chipjeiért pedig rendre 213, 203, illetve 140 dollárt kell fizetni. Hétfőtől tehát az összehasonlítható teljesítményű Intel Pentium 4 és Athlon 64 processzorok azonos áron lesznek megvásárolhatóak, az Athlon XP chipek ára pedig a rivális Pentium 4 chipek árszintje alatt marad. Az AMD legközelebbi árcsökkentésével kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információink.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AL7 #9
    Igaz, ami igaz. Az eladók képesek odáig fajulni az AMD procik ellenében, hogy azt állítsák róla, hogy nem fut rajta a Windows. Mivel tanultam informatikát, ezért egy kicsit elkerekedett a szemem erre a kijelentésre. Amikor fogta a srác, hogy a baromsága hatására meg se tudok szólalni, rögtön próbálta megmagyarázni a bizonyítványát... Szóval azóta AMD proci figyel a gépemben. És üzenem a srácnak... fut rajta a windows (nem is akarhogy). Amit persze nem az előbbi üzletben vettem meg.
  • [HUN]PAStheLoD #8
    nekem az a kedvenc story-m ilyenkor ,hogy illető elolvas 30 tesztet amibe azt amd a jobb beszélgetek vele hogy akkor mégis mért p4et akar venni (ugyis kell neki alaplap is meg minden.. szal olcsóbban is kijönne amd-vel) és erre egyszerűen nemtud mit mondani szal mint a strucc bedugja a fejét jobbhíján a seggébe..

    szóval intel-t se kell félteni.. elég nagy az "üzleti lendülete" :)) a dektop szektorban is
  • 3P #7
    Igazat megvallva valóban jó ára van az Athlon XP vonalnak. Sok ismerosom vett (tanacsom ellenere) P4 Celeron procit, mind egytől eggyig kiábrándult belőle. Az érdekes az volt, hogy mindegyiket "nagytudasú eladók" beszélték rá a szerencsétlenekre. Hülyébnél, hülyébb indokokat hoztak fel az AMD ellen...
    Na mindegy, amig gondolkodás mód nem változik, a helyzet is változatlan marad...
  • mir #5
    "A prescott korántsem akkora ütőlap, hogy bármit félnie kellene az AMD-nek. Sajnos."

    sajnos?
    abban egyetértek, hogy nekünk jobb lenne, ha olcsóbb lenne, de szerintem az elmúlt évek gyakran elég kilátástalannak tűnő helyzetei után megérdemelnek a zöldespólós srácok egy kis megérdemelt nyereséget, nem? majd 2 hónap múéva csökkentsék, addig meg örüljenek már végre!
  • Borg #4
    Inkább, nincs miért csökkentenie.

    A prescott korántsem akkora ütőlap, hogy bármit félnie kellene az AMD-nek. Sajnos.
  • mir #3
    miért is csökkentené? nem tudja kielégíteni az igényeket, ilyenkor baromság csökkenteni... az athlonok meg már úgyis ingyen vannak, azokat nincs hova csökkenteni.