SG.hu

Új, falba építhető Ethernet kapcsoló a 3Com-tól

A 3Com bemutatta IntelliJack NJ220 kapcsolóját, a falba építhető 4 port vezérelt Ethernet kapcsoló legújabb tagját. A korábban Network Jack név alatt forgalmazott biztonságos és praktikus kapcsolócsaláddal a 3com forradalmasította a standard vezetékes kapcsolók piacát.

A tervezés során a 3Com a hálózat biztonsági szempontokat helyezte előtérbe: az egyedülálló IntelliJack azzal vívta ki a piac elismerését, hogy illeszkedik a standard fali csatlakozókhoz, mindemellett segítségével az egyszerű fali csatlakozók 4 portos Ethernet kapcsolóvá konvertálhatók anélkül, hogy új kábel fektetése válna szükségessé.

Az új NJ220-as modell olyan menedzselhető kapcsoló, mely a biztonságon és az intelligens vezérlésen alapul, elősegítve a jobb hálózati hozzáférés ellenőrzést és ideális konvergált hálózatokhoz, ahol Internet Protocolon alapuló (IP) telefóniát futtatnak. A modell jellemzője az IEEE 802.1X hálózati login szabványt támogató, port alapú hálózati hozzáférés-ellenőrzés és az IEEE 802.1Q virtuális helyi hálózati (VLAN) támogatás. A modell helymeghatározó tulajdonsága elősegíti, hogy a központi vezérlő a gyorsabb hálózati hibaelhárítás érdekében felismerje a port fizikai elhelyezkedését.

A 3Com IntelliJack kapcsolócsaládja az egyetlen, olyan egyedülálló falba építhető Ethernet kapcsoló, amely azonnal megnégyszerezi a portok számát, mindeközben - korunk konvergált hálózati elvárásai szerint - a legfejlettebb biztonsági és menedzselhetőségi funkciókat nyújtja. A felhasználók az új kábelek lefektetési költségeinek töredékéért készíthetik fel informatikai infrastruktúrájukat az olyan új alkalmazásokra, mint az IP telefónia és videókonferencia-rendszer.

Az új modell egyéb tulajdonságai az IntelliJack családmodelljei révén már ismerek a felhasználók előtt. Ezek közül néhány: kompatibilitás az IEEE 802.3af Power over Ethernet (PoE) standardokkal, PoE áram továbbítás olyan kompatibilis downstream eszközre, mint a telefon vagy videó megfigyelő kamera, valamint a fejlett forgalom priorizálási rendszer. Az IntelliJack NJ220-as kapcsolóval az IT menedzserek számára lehetőség nyílik további csatlakozási pontok költségtakarékos létrehozására, oly módon, hogy minden egyéni kapcsolat szintjén továbbra is ellenőrzés alatt tarthassák azokat.

A 3Com az IntelliJack NJ220 kapcsoló a 802.1X és a MAC címszűrőnek köszönhetően elérhető a legkifinomultabb hálózati biztonság. A 802.1X felhatalmazással, kizárólag a jogosultsággal bíró felhasználók és információk juthatnak át a hálózaton. A MAC szűrőrendszer a 802.1X természetes alkatrésze, mely az IT menedzserek számára megadja a lehetőséget, hogy engedjék vagy pedig elutasítsák a MAC címjegyzéken alapuló információ áramlást, melyet az NJ 220-as speciális portra vagy portokra küldtek.

Az IntelliJack NJ220-as kapcsoló az először 2001-ben bemutatott 3Com falba építhető kapcsoló családjának negyedik terméke. Minden modellt úgy terveztek, hogy megfeleljen a amerikai szabványnak, azaz, hogy illeszkedjen a 1,75x2,8 colos fali csatlakozó aljzathoz. A letisztult és formatervezett designnal rendelkező kapcsolót közvetlenül a falba csatlakoztatva a végfelhasználónál installálják. Az asztali modellekkel összehasonlítva, az IntelliJack kapcsolók fizikailag is nagyobb biztonságot garantálnak, kevésbé feltűnőek, mint a szabadon álló kapcsolók vagy hubok, emellett nem lehet őket szétkapcsolni vagy ellopni. 2003-ban az NJ90 NetworkJack modell elnyerte a Legjobb Interoperációs Vállalati Hálózati Infrastruktúra címet, a NetWorld + Interop minősítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!