Berta Sándor

Európában lesz a Google kutatóközpontja

Európa meghódítására készül kimondva-kimondatlanul a világhírű Google internetes kereső cég. Egyre valószínűbb, hogy Zürichben rendezi be az új kutató-fejlesztő központját a Google.

A vállalkozás az "öreg kontinensen" lévő kirendeltségének otthont adó városnak Zürichet szemelte ki. Svájci lapértesülések szerint a választás azért esett Zürichre, mert földrajzilag ideális helyen fekszik, jó az életszínvonal és kellően támogatják a befektetéseket. Minden valószínűség szerint Zürichben lesz a vállalat kutató-fejlesztő központja is.

A Google már 2003 elején bejelentette az indiai Bangalore-ban, hogy az első ilyen létesítményét az Egyesült Államokon kívül fogja megnyitni. Urs Hölzle, a Google alelnöke szerint erre azért kerül sor, mert Európában nagyon sok tehetséges számítógépes szakember van, akiket azonban különböző okok miatt nem lehet és nem tudnak alkalmazni az USA-ban. Ez a lépés nem outsourcing, hanem bővülés, terjeszkedés - magyarázta a döntést Hölzle.

Egyelőre csupán csak annyit lehet tudni, hogy a svájci város ad majd otthont a központnak, a hivatalos megnyitó időpontjáról még semmi sem szivárgott ki. A lapértesülések szerint a létesítmény várhatóan "valamikor 2004 tavaszán" kezd majd működni. Amit tudni lehet még, az az, hogy ebben a központban is főleg szoftvereket fognak fejleszteni, hasonlóan a többi ilyen egységhez. Urs Hölzle szerint egyelőre még túl korai lenne olyan találgatásokba bocsátkozni, miszerint a fejlesztőközpont együtt fog-e működni és ha igen, milyen mértékben a helyi kutatóközpontokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!