Spencer

Wi-Fi-t egyszerűen és olcsón minden eszközbe!

Az Atheros Communications egy olyan új megoldást fejlesztett ki, melynek segítségével a különböző fogyasztói elektronikus eszközöket minden eddiginél egyszerűbben és olcsóbban lehet felvértezni Wi-Fi képességekkel.

A sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai elmondták, hogy a többek közt rendkívül alacsony fogyasztásáról ismeretes Wi-Fi komponens első példányait nemrégiben már meg is kapták a gyártók, a sorozatgyártás pedig várhatóan valamikor az idei esztendő második negyedévében fog megkezdődni. A 802.11g szabványú újdonság tulajdonképpen több chipet egyesít egyetlen tokozáson belül: a Media Access Controllert, az alapsávú processzort és a 2,4 GHz-es rádiót.

Colin Macnab, az Atheros Communications marketing és üzletfejlesztési részlegének alelnöke elmondta, hogy az AR5005G típusjelzésű mikroprocesszor rendkívül kisméretű, alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű és egyben olcsó is, tehát ideális megoldást jelent azon fogyasztói elektronikus gyártóknak, melyek Wi-Fi képességekkel kívánják felvértezni különböző termékeiket. A gyártási költségek minimalizálása révén egy olyan olcsó Wi-Fi terméket dobhatunk piacra, mely fontos szerepet játszhat a Wi-Fi technológia fogyasztói elektronikus piacon történő előretörésében, nyilatkozta Macnab, majd hozzátette, hogy a jövő otthonaiban teljesen hétköznapinak számítanak majd a különböző vezeték nélküli eszközök. Macnab szerint a vezeték nélküli videoátvitel egyelőre gyerekcipőben jár, azonban 2004 végére egyre szélesebb körben alkalmazzák majd a technológiát. A 802.11g szabvány egyébként nagyjából 20 Mbit/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé.

Az Atheros Commmunications vadonatúj Wi-Fi kontrollere 35 százalékkal kisebb és mintegy 40 százalékkal olcsóbb, mint a korábbi hasonló megoldások, és mindeközben úgy fogyaszt kevesebbet, hogy teljesítménye nem hogy csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, növekedett.

Az In-Stat/MDR piackutató cég adatai szerint 2003-ban világszerte 22,7 millió vezetéknélküli hálózati kártyát és hozzáférési pontot hoztak forgalomba, ami több mint 200 százalékos növekedést jelent 2002-höz képest, amikor még csak mintegy 7,2 millió ilyen eszköz talált gazdára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!