SG.hu

Már több mint 500 eszköz támogatja a Windows Media formátumot

A zenei szolgáltatásokat támogató hordozható zenelejátszók száma immár meghaladja a 4 milliót, az új Windows Media videoformátumot vezető DVD- és lapkagyártók is támogatják.

A Microsoft a 2004-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) bejelentette, hogy a szórakoztató elektronikai eszközökben a Windows Media technológia támogatottsága a 2003-as CES óta 150 százalékkal növekedett, így már több mint 500 eszköz támogatja a Windows Media formátumokat. Ezek az új eszközök növelik a Windows Media technológiát támogató felhasználók számára elérhető választékot. A vezető szórakoztatóelektronikai gyártók új hordozható zenelejátszóival tovább növekszik a világon a legnagyobb számban használt biztonságos digitális zenei technológiát alkalmazó eszközök száma, így összesen 4 milliónál is több eszköz támogatja a Windows Media Audio (WMA) formátumot és a Windows Media digitális tartalomvédelmi technológiát.


Samsung's YH-999

Ezen kívül az Apex Digital, a KiSS Technology és a Malata North America a mai napon bejelentette a Windows Media Video (WMV 9) technológiát elsőként támogató DVD-lejátszókat, valamint a Sand Video es a Sigma Designs lapkagyártók bejelentették a nagy felbontású WMV 9 formátumot támogató új lapkáikat. Ezek az új eszközök és lapkák óriási mennyiségű tartalmat tesznek élvezhetővé a vásárlók számára a különféle otthoni és hordozható eszközökön.

"Az elmúlt év során jelentős támogatást kapott a Windows Media Audio és Video 9 Series technológia" - közölte Dave Fester, a Microsoft Windows Digital Media divíziójának vezetője. "Kedvező licencelési feltételeink, illetve a hang és kép minősége lehetővé teszik a szórakoztató elektronikai eszközök gyártói számára, hogy könnyedén beépítsék a Windows Media támogatását, és ennek eredményeképpen az eszközökön kiváló minőségű hang- és videolejátszást nyújtsanak a vásárlók számára."


Creative Zen Portable Media Center

"A Creative hordozható zenelejátszói a minőség és a fájlméret terén nyújtott előnyei miatt támogatják a Windows Media technológiát, mivel így vásárlóink több jó minőségű zenét vihetnek magukkal kedvenc Creative eszközeiken" - közölte Lisa O'Malley a Creative Labs hordozható zenelejátszókért felelős márkamenedzsere. "A Windows Media számos új zenei szolgáltatás számára biztosítja a technológiát, így vásárlóink válogathatnak a népszerű zeneletöltő szolgáltatások közül, és bárhová magukkal vihetik kedvenc számaikat."

A digitális tartalmak népszerűségének robbanásszerű növekedésével a vásárlók egyre többféle módon szeretnék élvezni a digitális eszközök előnyeit otthonuk minden részében. Az alábbi új házimozi-eszközök támogatják a Windows Media technológiát, melyek bejelentésére a 2004-es CES kiállításon került sor:


G. Credit CT-PMP58A Portable Media Player

  • az Apex Digital bemutatta új AD 700 DVD-lejátszóját, amely támogatja a WMA 9 és WMV 9 formátumú fájlok lejátszását - ez az egyik első DVD-lejátszó, amelyik képes erre. A vásárlók számára 2004 áprilisától lesz elérhető. Az Apex Digital bejelentette, hogy 2004-ben összes DVD-lejátszó termékcsaládjában bevezeti a WMA és a HighMAT technológiák támogatását.

  • A KiSS Technology, a DVD-termékek globálisan piacvezető skandináv gyártója, három új terméket dob piacra: a DP-600 DVD-lejátszót, a DP-678 DVD-felvevőt és az SB-020 médiafolyam-átviteli eszközt, amelyek mindegyike a Sigma Designs WMV 9-lejátszást támogató új dekóderlapkáját alkalmazza. A KiSS Technology standja a CES kiállításon a South Hall 2 épületben található, száma 17731.


    Montego Portable Media Player, kijelzője 3.5 inch, merevlemeze 20 GB

  • A Malata North America két modellt mutatott be a DIVA termékcsaládból, amely szórakoztató konzolok új generációjaként a világon elsőként Windows Media alapú személyes videofelvevőt (personal video recorder - PVR) tartalmaz. Vásárlói a televízióműsorokat DVD-R vagy CD-R lemezre vehetik a WMV formátum használatával akár 15 óra időtartamban, jó minőségben, illetve a WMA formátumban egy DVD-R lemezre akár 70 óra zenét is rögzíthetnek. A DIVA (amelynek fejlesztésében az Equator Technologies és az Aeon Digital is részt vett) szélessávú internetböngészőként is szolgálhat, ilyenkor az Interneten lévő filmeket és zenét személyi számítógéphez hasonló módon adatfolyamként képes továbbítani, illetve a fényképek, a zene és filmek élvezetéhez támogatja a HighMAT technológiát, valamint képes a Windows XP operációs rendszerben lévő Microsoft Windows Movie Maker 2 használatával készített digitális otthoni felvételek lejátszására.

  • A Matsushita (Panasonic) a WMA és HighMAT technológiákat támogató 14 új digitális audiovizuális terméket mutatott be. Ezek közé tartozik például a Panasonic DVD-S27, a DVD-S47 és a DVD-S97 DVD-lejátszó, a DVD-F86 és a DVD-F87 ötlemezes DVD-váltó, valamint az SC-HT670, az SC-HT720, az SC-HT820, az SC-HT920, az SC-PM29 és az SC-PM39 DVD/CD házimozirendszer.

  • A Pioneer három új, a Windows Media technológiát támogató házimozi-terméket mutatott be. A VSX-59TXi új, csúcskategóriás AV erősítő, amely a többcsatornás térhatású hangzás érdekében támogatja a WMA 9 Professional formátumot. Az új erősítőtípus alkalmazza a Pioneer speciális többcsatornás akusztikai kalibrációs rendszerét is, amely a hangstúdiók monitorhang-beállításaihoz hasonló professzionális hangbeállításokat tesz lehetővé. A Pioneer bemutatta továbbá a DVR-310 DVD-felvevőt és a DV-275 DVD-lejátszót, amelyek támogatják a WMA formátum lejátszását.

  • A Shanghai Media Group, Kína második legnagyobb műsorsugárzója bejelentett egy új hordozható televíziókészüléket, amely a digitális adásokkal való felhasználás érdekében támogatja a WMA 9 és a WMV 9 formátumot. A típusszám: MHD301R-9.



    A Microsoft bejelentést tett új technológiája, a Windows Media Connect iparági támogatásáról. Az új technológia használata elősegíti majd a személyi számítógépről származó zene, filmek és fényképek hozzáférését az otthon különböző részein lévő szórakoztató elektronikai eszközökön keresztül. Ezen kívül a Microsoft bejelentette a Windows Media Center Extender technológiát és az Xbox Media Center Extender Kit készletet, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók az egész lakásban élvezhessék a Windows XP Media Center Edition széleskörű lehetőségeit, illetve a Windows Media Audio és Video tartalmakat.


    PAV-3502 MP4 Audio/Video Player, kijelzője 3.5 inch

    Az alábbi új hordozható és autóhifi eszközök támogatják a Windows Media technológiát; bejelentésükre a 2004-es CES kiállításon került sor:

  • Az Apex Digital WMA-lejátszást kínál az összes új, 5, 7 és 8 hüvelykes képernyőjű hordozható DVD-lejátszóján.
  • A BENQ két új hordozható zenelejátszót mutat be, a Joybee120 és a Joybee125 típust, amelyek támogatják a WMA és a Windows Media DRM technológiát, így a vásárlók többféle készülékből választhatnak, és számos népszerű zeneszolgáltatásból vásárolt tartalmat élvezhetnek.
  • A Creative Labs három új hordozható zenelejátszót mutat be, ezek a NOMAD MuVo2 4GB, a NOMAD MuVo TX és a Creative Zen Portable Media Center, amelyek támogatják a WMA és a Windows Media DRM technológiát, így a vásárlók többféle készülékből választhatnak, és számos népszerű zeneszolgáltatásból vásárolt tartalmat élvezhetnek.

    Safa hordozható videólejátszó, kis és nagy váltoaztban is

  • Az iRiver International, amelynek jelenleg összes terméke támogatja a WMA formátumot, bejelentette, hogy piacvezető memóriakártyás lejátszói támogatni fogják a Windows Media DRM technológiát, így számos zeneszolgáltatásból letöltött tartalmat tesznek hozzáférhetővé, valamint hogy a vállalat meglévő eszközeihez firmware-frissítést tesz közzé 2004 folyamán.
  • A Matsushita (Panasonic) új hordozható CD-lejátszót mutat be, amely képes a WMA formátum lejátszására, egyben az első olyan hordozható eszköz, amely támogatja a HighMAT technológiát.
  • A Pioneer 10 olyan autós CD-lejátszót mutatott be, amelyek támogatják a WMA fájlok lejátszását. A CD-lejátszók továbbfejlesztett digitális gyorsolvasó mechanikát tartalmaznak, amely lehetővé teszi a gyorsabb betöltést és a sávok gyorsabb megtalálását. Több lejátszó támogatja a speciális szövegszolgáltatásokat is, amelyek révén 64 karakter hosszúságig meg lehet jeleníteni a mappa, a fájl, az előadó nevét, illetve az album és a szám címét, így azokat könnyebb kezelni és elérni. A WMA formátumot támogató CD-lejátszók többek között a DEH-P4600MP, a DEH-P7600MP, a DEH-P8600MP és a DEH-P9600MP autórádiók, valamint a Pioneer Premier kategóriájú DEH-P460MP, DEH-P560MP, DEH-P760MP, DEH-P860MP, DEH-P960MP és DEH-P8MP egységei.


    Joycoder Portable Video Player, merevlemeze 40 GB, kijelzője 3.5 inch

  • A SANYO bemutatja új merevlemezes hangrögzítő/audiovizuális lejátszóeszközét (HDD Voice Recorder/AV Player). Ez egy hordozható médialejátszó és digitális hangrögzítő-eszköz, amely a Windows CE .NET 4.2 verziójára épül, és 20 GB méretű merevlemezt tartalmaz. Az eszköz támogatni fogja a WMA 9 és a WMV 9 formátum lejátszását, valamint az anyagok személyi számítógépről való átvitelét is.
  • A SIRIUS Satellite Radio és a Delphi a Windows Media Video 9 technológia és műholdas rádióhálózat használatával bemutatja az autós mobil videoközvetítés fejlődésének következő lépését. A videoközvetítési funkció a SIRIUS meglévő infrastruktúráját használva akár 4 video-adatfolyamot is képes szolgáltatni a már jelenleg is elérhető, több mint 100 hangadatfolyam mellett.
  • A Thomson/RCA négy új, a WMA formátumot támogató hordozható zenelejátszót mutat be, ezek az RD2854, egy 40 GB-os RCA LYRA MP3 zenetár, az RD2850, egy 20 GB-os RCA LYRA MP3 zenetár, az RD2012, egy 256 MB-os RCA LYRA személyi digitális lejátszó és az RD2010, egy 128 MB-os RD2010 RCA LYRA személyi digitális lejátszó.


    MagicEyes; Flash memóriakártyás, és a videófelvételhez van benne beépített kamera is

    A Microsoft szintén a CES kiállításon mutatta be az első működőképes Portable Media Center eszközöket. Ezek az új kategóriát jelentő eszközök megváltoztatják majd, a módot, ahogyan az emberek a zenét, a filmeket, a felvett televízióműsorokat és a fényképeket, nézegethetik és hallgathatják. Mindezt az élményt a felhasználó helyétől függetlenül lesznek képesek nyújtani - a Windows Media Audio és Video 9 Series technológia használatával.



    Közel 80 szórakoztatóelektronikai lapka támogatja a Windows Media technológiát Számos eszköz lelkét új lapkakészletek alkotják, amelyek a szórakoztatóelektronikai eszközök új generációjának technológiáját jelentik. A Windows Media technológiát jelenleg már közel 80 lapka támogatja az olyan vezető integráltáramkör-gyártók termékei közül, mint az Analog Devices, az AMD, a Cirrus Logic, az Equator, az ESS Technology, a Hitachi, az Intel, az LSI Logic, a NEC, a PortalPlayer, a Renesas Technology, a Samsung, a Sigma Designs, a SigmaTel, a Sunplus, a Tamul Multimedia, a Telechips, a Texas Instruments és a Zoran, köztük a mai napon, a CES 2004 kiállításon bejelentett új lapkákkal is. Ezek többek között az alábbiak:


    Suga MPEG-4 Player PVP-10, kijelzője 3.5 inch, merevlemeze 40 GB

  • Az ALi bejelentette, hogy M3355 lapkája lehetővé teszi a WMA formátum használatát a DVD-lejátszókon.
  • Az Analog Devices (ADI) egyike az elsőknek, akik a Windows Media 9 Series technológiát magukévá tették, beleértve a WMA Professional formátum támogatását az ADI új SHARC processzoraiban, illetve a WMA és a WMV formátumok támogatását új Blackfin processzorsorozatukban.
  • A Renesas Technology bemutatta az SH-Mobile lapkát: ez a világon az első olyan, a mobiltelefonokba szánt lapka, amely támogatja a WMA 9 és a WMV 9 formátumú felvételt és lejátszást, ily módon megfelel a multimédiás tartalmak lejátszására és terjesztésére irányuló igényeknek.
  • A Sand Video, a videotömörítési félvezetőtechnológiák egyik vezető gyártója bejelentette, hogy teljes termékskáláját ellátja a WMA és a WMV 9 Series technológia támogatásával, és támogatni fogja a Windows Media Video valós idejű, nagy felbontású dekódolását, illetve standard felbontású kódolását.
  • A Sigma Designs bejelentette és bemutatta az egyik első olyan szórakoztatóelektronikai digitális médiafeldolgozó lapkát, amely támogatja a WMV 9 formátum nagy felbontású dekódolását, emellett a lapka a WMA, a professzionális WMA, a veszteségmentes WMA és a HighMAT formátumot is támogatja.
  • A Sunplus Technology, a vezető fogyasztói lapkaszállító, új lapkákat jelentett be a WMA formátumot támogató hordozható digitális zenelejátszókhoz.
  • A Telechips kiterjeszti a Windows Media támogatását TCC72X platformján, és a WMA-dekódolási szolgáltatás mellett tartalmazza majd a WMA-kódolás támogatását is.
  • A Zoran bejelentette, hogy hetedik generációs Vaddis DVD multimédiás feldolgozó IC-je már kiszállítás alatt van az OEM-partnerekhez. A Zoran Vaddis 7 IC-je lehetővé teszi a fejlett, következő generációs DVD-lejátszók számára, hogy továbbfejlesztett tartalom- és médiatámogatást nyújtsanak a normál és nagy felbontású megjelenítőkhöz, valamint alapfokú hálózati képességekkel is rendelkezzenek. A Vaddis 7, a korábbi generációt képviselő Vaddis 6 IC-hez hasonlóan támogatja a WMA formátumot, így a szórakoztatóelektronikai eszközök minden típusán képes kiváló minőségű digitális multimédiás lejátszásra.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • [HUN]PAStheLoD #2
      több mint 500 eszköz ?? :]

      szerintem több mint 500 FÉLE !! eszköz mivel PC ből amin a WINdóz fut simán van 2 000 000 000 és azok is mind támogatják :P
    • Runo #1
      A képek nagyon szépek, de a cikket nem vagyok hajlandó végígolvasni :D