Spencer

Athlon 64 3000+ processzoros notebook újdonság

Az eMachines a nagyobb számítógépgyártó cégek sorából az elsők között mutatta be az Advanced Micro Devices (AMD) közelmúltban debütált Mobile Athlon 64 processzorára épülő hordozható számítógépét. A vállalat M6805 típusjelzésű, 15,4 colos képátlójú kijelzővel szerelt újdonságában egy meglehetősen nagy teljesítményű, Mobile Athlon 64 3000+ típusjelzésű processzor teljesít szolgálatot.

A bejelentés kapcsán az eMachines munkatársai elmondták, hogy a cég a mai divatot követve az M6805-öt nem hagyományos hordozható számítógépnek szánja, hanem egy olyan viszonylag mobil, teljes értékű rendszernek, mely tökéletesen képes helyettesíteni az asztali számítógépeket. Ennek megfelelően az új notebook minden további nélkül képes a legújabb PC-s játékok gyors futtatására, grafikus feladatok ellátására, valamint multimédiás szórakoztatásra. Ezen nagyteljesítményű notebookok egyébként mostanság rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, legfőképp az Egyesült Államokban.


A nem is olyan rég még leginkább csak olcsóbb és egyszerűbb számítógépeket gyártó eMachines az utóbbi időkben rendkívül dinamikus fejlődésen ment keresztül, ennek eredményeképp pedig a tavalyi év utolsó negyedévére az Egyesült Államok negyedik legnagyobb PC gyártójává avanzsált, megelőzvén többek közt például az Apple Computert és a Gateway-t. A termékeit Dél-Koreában gyártató vállalat az elmúlt egy évben több mint 20 százalékos növekedésen ment keresztül, e tekintetben pedig megelőzte a Dellt és a Hewlett-Packardot is.


A 3,4 kilogramm tömegű M6805-ös notebookban többek közt 512 MB memória, egy 60 GB kapacitású merevlemez, egy CD-RW/DVD-ROM meghajtó, egy ATI Technologies-féle, 64 MB memóriával megspékelt Radeon 9600-as grafikus megoldás, valamint egy Wi-Fi (802.11g) vezeték nélküli hálózati kontroller kapott helyet. Az eMachines ezen Athlon 64 alapú hordozható számítógépe alapkiépítésben 1549 dollárba, vagyis mintegy 330 ezer forintba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mittu #15
    hmmhmm
    súlyprobléma: asszem ha ilyen gépem lenne, betakargatnám minden este, és qrtára nem érdekelne a súlya... ez 2üveg KOKAKÓLA.
    De én aszondom, egy ilyennek még azt is elnézném:)
    És feltételezem -mivel azért mégis csak laptop- nem fgyaszt sokat...
  • mir #10
    arról meg nem is beszéltél, mi van, ha valakinek(mondjuk mérnök) kell a mobilitás, de még inkább a nagy teljesítmény. nekik is ideális lesz ez, mert 3 kg-ba azért nem szakad bele a háta sok embernek(akinek ez sok, azt sajnálom)
    akinek meg elég a centrino a MENEDZSERfeladatok elvégzésére, használjon azt. de attól még nem lesz okosabb, mert centrinot vett.
  • Cat #8
    kétfajta géptipus van manapság notebook szegmensben is, a régóta ismert mobil gép, ahol a szabadban kell használni, és az un. "desktop replacement" gép, melynél irodák/kihelyezett egységek stb. között mozog az ember, tehát mindenhol van rendes hálózat, de mégis hurcolni kell közöttük. Ilyenkor nem elsődleges a fogyasztás és suly.
  • WiNters #5
    tudod vannak sokan akik a pl. jatszni nem csak otthan akarnak hanem akkor is ha tavol vannak a pcjuktol stb...
  • kowajano #3
    3,4 kg aztán marha nehéz
  • Zsoltee_a_bator #2
    es egy baromi gyors gepet.