Gege

"Tűzfalnapot" hirdettek a biztonságtechnikai cégek

A közszolgálat és a marketing között egyensúlyoz a Microsoft és egy maroknyi biztonságtechnikai cég, amikor közösen úgy döntenek: felhívják a felhasználók figyelmét a számítógépeikre leselkedő veszélyekre, és január 15-ét ezennel "tűzfalnappá" nyilvánítják.

A kampányban részt vesz a virginiai TrueScure weboldala is. A cég egyik alkalmazottja állt elő a felhasználóközpontú biztonságtechnikai nap ötletével. A weboldalon terméknév említése nélkül adnak tanácsot és ötleteket a PC-k biztonságosabbá tételére.
"Ha mindenki azt hiszi, hogy az internet veszélyes hely, ahová az ember félve teszi be a lábát, az senkinek sem jó" - mondta Fred Felman, a tűzfalnap egyik támogatója, a ZoneLabs marketing igazgató-helyettese.

Paul Robertson, a TruSecure kockázatkezelési részlegének igazgatója, valamint az ötlet szülőatyja úgy nyilatkozott, hogy a biztonságos otthoni számítógépek által biztonságosabbá lesz az internet is. "A DDoS-támadásokra (distributed denial-of-service, elosztott túlterheléses támadás) használt zombik és a spammereket segítő proxy szerverek az átlagfelhasználó otthoni gépei" - mondta Robertson. "Ez a legnagyobb biztonsági probléma az interneten."

Robertson agyában tavaly nyáron fogant meg egy felhasználóközpontú weboldal gondolata, és ötletét el is adta több biztonságtechnikai cégnek és a Microsoftnak. A TruSecure mellett több vállalat is támogatja az ötletet: a Sygate, a Zone Labs, valamint a Network Associates biztonsági részlege, a McAfee. Ezen cégeknek egy közös vonásuk van: mindannyiuk terméke tűzfal. James Schmidt, a McAfee személyi tűzfalának termékigazgatója szerint a biztonság legalább annyira fontos, mint az, hogy a kampány során megveszik a tűzfalat.

"Baráti rábeszélésnek is hívhatjuk ezt a módszert, de egyikünk sem így fogja fel. Nagyon sokan veszélyes területen élnek, mert nincs tűzfaluk. Számomra teljesen mindegy, kitől veszik a tűzfalat, bár örülnék, ha tőlem vennék; a lényeg az, hogy védve legyenek" - tette hozzá Robertson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #2
    Ja igen, a gép biztonságának tesztelésére itt egy jó honlap. www.grc.com
    Keressétek itt a shields up-ot.
  • Csatti #1
    Jó kis friss hír. Egy nappal a "tűzfalnap" után... :)