SG.hu

Az Intel új processzorreklámja sérti a hegymászókat

[btl.hu] Az Intel új processzorát úgy akarta reklámozni, hogy bemutatja: akár az Everestről is lehet internetezni. A kivitelezhetőséggel nem igazán törődnek, ezt pedig a hegymászók igen zokon vették.

A hálózat nélküli internet azonban nem egészen úgy működik, hogy a szörföző felnyitja a laptopot, ráklikkel a böngésző gombjára, és már internetezik is. A hálózat nélküliség annyit tesz, hogy a közelben van egy hozzáférési pont, ami már csatlakozik a világhálóhoz. Az Everest esetében ez esetleg ma már megoldható is lenne.

A 2003-as szezonban megnyílt egy internetes kávézó az alaptáborban a csúcs közelében is, főként azért, hogy a hegymászók szinte azonnal beszámolhassanak a csúcsmászásukról az otthoniaknak, és ne kelljen faxolgatniuk. Talán ez alapján döntött úgy az Intel, hogy megcsináltatják az Everestes reklámot. Arra viszont nem számítottak, hogy a hegymászók és néhány internetes szakember azonnal kiröhögi őket, és első felháborodásukban feljelentik a céget. Legalábbis ez történt Nagy-Britanniában, ahol a Független Televíziós Bizottsághoz napok alatt közel száz panasz érkezett a televíziós reklámmal kapcsolatban.

Ami felháborította a mászókat az, hogy az Everesthez való feljutást becsmérli le az Intel azzal, hogy azt sugallja, hogy a mászó csak fogja a 3 kg-os laptopot, bedobja a hátizsákjába az oxigénpalackok mellé, aztán a hegyen felfelé internetezéssel múlatja az időt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zro #9
    Egyébként ez tényleg rendkívül érzékeny lélekre vall.Ennyi erővel a természetvédők panaszt tehetnének a coca-cola ellen hogy ne bíztassál kóla ivásra a jegesmedvéket mert kirohad a foguk és éhenhalnak :)
  • Zro #8
    Nem hinném hogy följutottál, mert vagy harminc intel emblémával felvértezett fickó éppen halomra lőtte egymást valami fps-el a csúcson és környékén. Egy zászló látszott a csúcson rajta Valve-Intel HL2 bétateszt, jelentkezés az alaptáborban :)
  • MaDFoX #7
    Most jovok az Everestrol, egy csomo laptopos intel-szkafanderes hullat lattam feluton... ;D
    /bocs/
  • [HUN]PAStheLoD #4
    ezt most komolyan gondoltad? mert akkor sajnállak
  • sztavrosz #3
    A kurva anyját az AMD-nek, miket nem talál ki, hogy baszogassa az INTELT.
  • magicrat #1
    Fuck Intel!
    Fönt 3kg az életed lehet...