Spencer

Elmaradt a PlayStation 2 kínai debütálása

A világ legnagyobb elektronikai gyártói között nyilvántartott Sony munkatársai ma váratlanul bejelentették, hogy a világ jelenleg legnépszerűbb játékkonzoljának, a PlayStation 2-nek elmarad a kínai bemutatkozása.

A bejelentésre két nappal az eredetileg tervezett hivatalos debütálást követően került sor, és a vállalat képviselői azzal kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy a PlayStation 2 ténylegesen mikor fog megjelenni a kínai piacon.

A Sony semmilyen konkrét indokot nem jelölt meg azzal kapcsolatban, hogy miért kellett elhalasztani a PlayStation 2 kínai bemutatását, a cég munkatársai mindössze annyit mondtak, hogy jelenleg kedvezőtlenek a körülmények ahhoz, hogy a világszerte oly népszerű játékkonzol Kínában is megjelenhessen a kereskedelmi forgalomban. A vállalat egyik tokiói munkatársa úgy fogalmazott, hogy a Sony egyszerűen még nem készült fel a PlayStation 2 kínai bemutatására, azonban ennél többet ő sem volt hajlandó elárulni.

Ismeretes, hogy az Associated Press hírügynökség korábban arról számolt be, hogy a PlayStation 2 fejlett számítógépes hardvere, illetve egyes grafikus funkciói alkalmasak lehetnek katonai felhasználásra, ennek következtében pedig az Egyesült Államokban és Japánban érvényben lévő törvények alapján Kínába nem lehet ilyen játékgépeket exportálni. A Sony képviselői nem kívántak azon újságírói kérdésekre válaszolni, melyek azt firtatták, hogy a PlayStation 2 kínai debütálásának elhalasztásában ez a szempont is szerepet játszott-e. A Sony második generációs PlayStationjét egyébként csak viszonylag szűk körben, a következő kínai nagyvárosokban forgalmazták volna: Peking, Sanghaj, Guangzhou, Shenzen, Chengdu.

A PlayStation 2 Japánban 2000 márciusában debütált, az azóta eltelt időkben pedig világszerte már több mint 62 millió ilyen konzol talált gazdára. Érdekesség, hogy az elsőgenerációs PlayStationt Kínában gyártják, és a Sony azt tervezi, hogy idővel a PlayStation 2 gyártását is áthelyezi az olcsó munkaerejéről híres országba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)