JohnnyCage

Az Intel a tajvani alaplapgyártók pozíciójára tör Kínában

A chipóriás Intel Corp. jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a társaság alaplap üzletága a vezető gyártók közé kerüljön Kínában.

A világ legnagyobb chipgyártója egyelőre meglehetősen sikeres a dinamikusan fejlődő, és egyre nagyobb piacot képviselő Kínában. A társaság már korábban bejelentette, hogy komoly tervei vannak a kínai PC piacon, és ezek elérése érdekében minden erőfeszítést hajlandó megtenni.

Az Intel jelenleg a növekedés elsődleges forrásának tartja Kínát, amely ázsiai ország egyes előjelzések szerint néhány éven belül a világ legnagyobb PC piacává válik, megelőzve az Egyesült Államokat is. Ennek megfelelően a társaság kínai alaplap eladásai jelentősen növekedtek az idei éven is, és az év egészét tekintve elérték a 700 ezer darabot.

A chipóriás Intel a 2004-es évben a vezető tajvani gyártókat, vagyis az ASUSTeK Computert, Elitegroup Computer Systems-t (ECS), Micro-Star Internationalt (MSI) és Gigabyte Technology-t is utól szeretné érni az eladott alaplapok tekintetében.

Az alaplap eladások Kínában várhatóan 20 százalékkal fognak emelkedni a 2004-es évben, az Intel 1,2 millió darabos tervezett eladási darabszáma azonban ennél jóval nagyobb, 71,4 százalékos növekedést jelentene a társaság számára.

Az Intel a siker érdekében számos lépést tervez. A társaság többek között processzorral együtt csomagolva szállítaná egyes alaplapjait, és egyes jelentések szerint az Intel alaplapra és processzorra épülő számítógépek marketingkampányát is támogatni fogja a kínai rendszerintegrátorok számára. Az Intel alaplapok átlagos ára jelenleg 60 dollár körül mozog Kínában.

Ami a riválisokat illeti, az ECS 2,0 millió, az MSI 1,3 millió, a Gigabyte 1,2 millió, az ASUSTeK pedig 1,0 millió alaplapot adott el Kínában az idei év folyamán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!