Gege

Beperli riválisát a tajvani chipgyártó

A TSMC, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója szabadalomsértés miatt indított pert a kínai SMIC ellen. Szakértők szerint a lépés jelentősen megnehezítené a kisebb rivális vállalat tengeren túli pénzszerzési terveit.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) hétfői nyilatkozatában többszörös szabadalomlopással és kereskedelmi titkok eltulajdonításával vádolta meg az SMIC-t. A tajvani vállalat által az Észak-Kaliforniai Kerületi Bíróságon pénteken indított per olyan, nyugati autógyártó és szórakoztató elektronikai cégek által benyújtott keresetek folytatása, melyet szerzői jogok megsértése miatt indítottak kínai vállalatok ellen.

"Azt szeretnénk, ha végleges tiltó határozatot hoznának a SMIC ellen" - mondta J. H. Cseng, a TSMC szóvivője. "Nem is olyan régen tudomásunkra jutott, hogy szabadalmaztatott technológiát adtak át törvényellenesen az SMIC-nek."

Cseng elmondása szerint a TSMC csak nemrég tudta megvásárolni a SMIC kérdéses termékeit az amerikai piacon. Azonnal elemzésnek vetették alá, melyből kiderült, hogy szabadalmukat megsértette az SMIC. Az SMIC tagadja az ellene felhozott vádakat és nem kommentálta az esetet, mondván, még nem látta a hivatalos keresetet.

"Úgy érezzük, technológiánk védelme érdekében egyetlen lehetőségünk maradt, a bíróságon érvényesíteni jogainkat" - mondta Dick Thurston, a TSMC alelnöke és általános jogtanácsosa. "Kötelességünk szabadalmaink és kereskedelmi titkaink védelmezése, ha meg akarjuk tartani a részvényeseinket."

A SMIC szóvivője elmondta: "Az SMIC birtokába mind a mai napig nem érkezett a TSMC által benyújtott perindítványról szóló hivatalos bírósági értesítés, így nem kívánok az üggyel kapcsolatban nyilatkozni. Szeretném azonban hangsúlyozni, vállalatunk mindig tiszteletben tartja a szellemi tulajdonjogokat."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!