Spencer

Decemberben nem lesz havi Microsoft biztonsági javítócsomag

A Microsoftnak egy korai karácsonyi ajándéka van a rendszergazdák számára: decemberben a vállalat nem fog kiadni havi biztonsági javítócsomagot. Ez egy véletlen egybeesés, semmi köze a karácsonyhoz, nyilatkoztaIain Mulholland, a redmondi székhelyű szoftvercég biztonsági javítások fejlesztésével foglalkozó részlegének az igazgatója.

"Korábban elhatároztuk, hogy minden hónapban kiadunk majd egy-egy biztonsági javítócsomagot, de csak abban az esetben, ha minőségi, teljesen befejezett javításokkal tudunk előrukkolni. Jelen pillanatban az a helyzet, hogy nem áll rendelkezésünkre olyan javítócsomag, mely minőségi szempontból megfelelne az elvárásainknak, ennek megfelelően decemberben nem adunk ki ilyen csomagot" - tette hozzá Mulholland.

Ismeretes, hogy a Microsoft októberben tért át arra, hogy havonta adja ki a biztonsági javítócsomagokat, mondván, hogy a korábbiakban hetente megjelent javítások beszerzése és telepítése a legtöbb felhasználó számára kényelmetlen és fárasztó volt. A szoftvercég úgy véli, hogy sokkal jobb, ha havonta egy nagyobb méretű, egyszerre több problémát is orvosló biztonsági javítócsomag lát napvilágot, mintha hetente, vagy akár naponta apróbb javítások árasztanák el az egyszerű felhasználókat, illetve a rendszergazdákat.

Mulholland elmondta, hogy a rendszergazdák e tekintetben ebben a hónapban pihenhetnek, azonban már most felkészülhetnek arra, hogy a Microsoft január 13-án ki fogja adni a következő nagyobb méretű havi biztonsági javítást. Mulholland hangsúlyozta, hogy amennyiben valamilyen rendkívül veszélyes biztonsági résre derül fény, a Microsoft mindentől függetlenül továbbra is ki fog adni kisebb javításokat, melyeket a felhasználók azonnal telepíthetnek számítógépeikre.

A Microsoft biztonsági szakembere kitért arra, hogy a szoftvercég tisztában van azzal, hogy a számítógépek biztonsága manapság még sok kívánni valót hagy maga után. A Microsoft munkatársai jelenleg például többek közt azon Internet Explorer biztonsági hibák vizsgálatával, illetve orvoslásával foglalkoznak, melyeket egy bizonyos Secunia nevezetű cég fedezett fel nemrégiben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!