Spencer

Hamarosan itt a Microsoft különleges biztonsági CD-je

A Microsoft azt tervezi, hogy e héten megkezdi annak az úgynevezett security, vagyis biztonsági CD-nek a széles körben történő tesztelését, mely arra hivatott, hogy a régebbi Windows operációs rendszert használó felhasználók számára jelentős mértékben megkönnyítse számítógépük frissítését.

A redmondi székhelyű vállalat ily módon nem csak az egyszerű felhasználók életét szeretné könnyebbé tenni, hanem ezzel párhuzamosan a vírusok készítőinek, illetve a spam küldőknek is meg szeretné nehezíteni a dolgát.

Elmondások szerint a Microsoft az elmúlt hónapban kezdte meg a számos különböző biztonsági javítást és szoftverfrissítést tartalmazó CD bétatesztelését. A Windows 98, Windows 98SE, illetve Windows Me operációs rendszereket használók számára összeállított CD-t elsősorban azoknak ajánljuk, akik nagyon lassú internet kapcsolattal rendelkeznek, vagy egyszerűen csak nem szokták időről időre felkeresni a Microsoft internetes oldalait - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Microsoft egyik munkatársa. Tudni lehet, hogy a CD bétatesztelése a végéhez közeledik, és várhatóan napokon belül el fog készülni az RC, vagyis a Release Candidate verzió. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy a végleges verzió pontosan mikor lesz elérhető a felhasználók számára.

A Microsoft korábban ígéretet tett arra, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az internetre csatlakoztatott személyi számítógépek biztonsága javuljon. A szoftvercég szerint a legtöbb felhasználó sajnos nem hajlandó venni a fáradságot, hogy az internetről letöltse a legújabb szoftverfrissítéseket és biztonsági javításokat, ezt pedig a rosszindulatú számítógépes felhasználók, a vírusok készítői és a spammerek előszeretettel kihasználják. A Microsoft úgy véli, hogy amennyiben egy CD-n össze van gyűjtve a régebbi operációs rendszerekhez szánt összes közelmúltbéli javítás, akkor a felhasználók annak segítségével egyre nagyobb számban frissítik majd számítógépük szoftverparkját.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a szoftverfrissítések telepítése önmagában még kevés lehet a sikerhez, e mellett ugyanis nem árt, ha a felhasználók tűzfalak mögé rejtik számítógépeiket, illetve, ha beszerzik a megfelelő vírusirtó szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • reszcsi #7
  "legtöbb felhasználó sajnos nem hajlandó venni a fáradságot, hogy az internetről letöltse a legújabb szoftverfrissítéseket és biztonsági javításokat"


  B+ 56K-s modemmel nem fogom lerántani a 100Mb-nyi javítást a szar oprendszerükhöz, az a köcsögség hogy eddig nem voltak hajlandóak CD-n IS terjeszteni. És a SP-okért megy legyünk hálásak, hogy 1-2 évente hajlandóak esetleg nagy kegyesen kiadni.
  Rájöhetnének már, hogy attól hogy Redmondban be van húzva még a WC-be is a T1-es internet, a világ jelentős részének gépe nincs vagy lassú kapcsolattal megy a netre.

  És sajnos egyre több minden alapul arra, hogy ott a gyors net a gépeden. Szar programok, amiket nem lehet használni a 10-50Mb-os patch nélkül, 200K-s telepítő, ami aztán majd letölti magának a tényleges frissítést, stb.

  Én (Aki egy közvetlen 100Mbit-es csatlakozáson ül momentán ;-)
 • mikike #5
  szóljatok ám ha megjelent!
  mindenképpen kell
 • Zoldalma #3
  Hat perszeeeee..magatol ertetodik nem? :o)