SG.hu

Bővül a Sulinet Expressz beszállítói köre

Az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot hirdetett a "Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú Társadalom - II." néven a programban résztvevő cégek bővítésére. A pályázatra szoftvereket, számítógépeket és informatikai eszközöket gyártó vagy importáló cégek és konzorciumaik jelentkezhetnek.

A Sulinet Expressz program lényege, hogy pedagógusok, diákok, egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve szüleik és az akkreditált felnőttképzésben részt vevők évente 60 ezer forintot leírhatnak személyi jövedelemadójukból, ha a programban résztvevő cégektől számítógépet vagy valamilyen részegységet, kiegészítő hardvert vásárolnak, lízingelnek vagy bérelnek. A Sulinet indulása óta a kedvezményezettek több mint négymilliárd forint értékben vásároltak számítógépeket, kiegészítőket és szoftvereket, a legnépszerűbb termék azonban a komplett számítógép, amely az eladásoknak körülbelül a felét tesz ki.

Ezen a pályázaton számítógépeket, részegységeket és szoftvereket gyártó vagy forgalmazó cégek, illetve konzorciumok indulhatnak. Egy cég összesen három pályázattal (vagyis három termékkel) vehet részt a Sulinet Expresszben, ezért az olyan társaságok, amelyek a Sulinet Expressz I.-ben három nyertes pályázattal szerepelnek, már nem jelentkezhetnek. A szoftverek között lehetnek operációs rendszerek, webböngészők, levelezőprogramok, médialejátszók és azonnali üzenetküldő programok is. Az Oktatási Minisztérium korábban cáfolta azokat a híreket, hogy a digitális kamerák kikerülnek a sulinetes termékkörből, erre a sorsra juthatnak viszont a játékkonzolok és gamepadek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!