Napi Online

Idén közel a 18 milliárdhoz a Sulinet Expressz

A szerdai adatok szerint 2005-ben eddig 17,6 milliárd forint értékben fogytak sulinetes termékek, ezek 31 százaléka konfiguráció volt.

Év végére elérheti a 18 milliárd forint forgalmat a Sulinet Expressz program. Robbanásszerű növekedést a november és december helyett ezúttal az októberi hónap hozott, ugyanis ekkor változott ismét a Sulinet program: novembertől már csak konfigurációkat lehet vásárolni állami támogatással. Októberben 6 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le a kereskedők, ezzel együtt a hónap végére 14 milliárd forintra szökött fel az addigi forgalom. Azelőtt voltak olyan hónapok, amikor alig haladta meg a 100 millió forintot az értékesítés, éppen emiatt a Sulinet Programiroda kissé alábecsülte az idei évet, a terveikben 10 milliárd forint értékű eladás szerepelt.

A program az első évben hozott igazi Kánaánt a kereskedőknek, fél év alatt 23 milliárd forintért értékesítettek. Az eladott eszközök legnagyobb részét a digitális fényképezőgépek tették ki. Tavalyelőtt a teljes forgalom 22 milliárd forint volt, ebben ugyancsak nagy szerepet játszott ez a termék. A Sulinet Expressz alapötlete annak idején kifejezetten a számítógéppel való ellátottság javítása volt, két és fél év alatt a kormányzat visszatért az eredeti ötlethez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • apocalypse0 #1
    Jövőre már kétlem, hogy ennyi lesz!