Spencer

Pentium 4 Extreme Edition processzor notebookokban

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Intel nemrégiben azért dobta piacra a Pentium 4 Extreme Edition típusjelzésű processzort, mert ily módon kívánt versenyképes alternatívát állítani a konkurens Advanced Micro Devices (AMD) által bemutatott x86-64 architektúrájú Athlon 64 chipeknek.

A világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel értelemszerűen a nagy teljesítményű asztali számítógépek piacára pozícionálja a Pentium 4 Extreme Editiont, azonban tulajdonképpen már nem is jelent meglepetést, hogy a gyártók erre fittyet hánynak és hordozható számítógépeikbe is beteszik ezt az "extrém" processzort.

Történt ugyanis, hogy az abszolút high-end kategóriás munkaállomások és notebookok gyártásával foglalkozó Liebermann cég bejelentette: legújabb Studio, Producer, illetve Hollywood típusjelzésű hordozható számítógépeiben Intel Pentium 4 Extreme Edition mikroprocesszorok teljesítenek szolgálatot. Mondanom sem kell, hogy ezek a 15, 16, illetve 17 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel szerelt notebookok korántsem kedvező árukról, hanem sokkal inkább kimagasló teljesítményükről ismerszenek meg és minden további nélkül alkalmasak a hagyományos asztali számítógépek kiváltására. A Libermann egyébként elsősorban multimédiás felhasználásra, valós idejű (realtime) számítógépes tervezéshez, audiovizuális munkákhoz, valamint egyéb professzionális alkalmazások futtatásához ajánlja csúcskategóriás notebookjait.

A legújabb Liebermann hordozható számítógépekben a már említett nagy teljesítményű Intel processzoron kívül 433 MHz-es működési frekvenciájú, kétcsatornás üzemmódban működő DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, ATI Technologies féle Mobility Radeon 9600 Pro grafikus megoldás, WLAN vezérlő, Bluetooth kontroller, valamint USB 2.0 interfész is található, ezenkívül pedig akár két merevlemez, illetve két optikai meghajtó is a rendszer részét képezheti. A Liebermann legújabb notebookjainak kezdőára 5999 dollár, vagyis megközelítőleg 1,32 millió forint. A 2 MB L3 cache-sel szerelt Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor 3,2 GHz-es frekvencián üzemel, fogyasztása pedig nem kevesebb mint 92,1 W.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #1
    Ez a Liebermann cég egy nagy LOL! Nem rég láttam az oldalukat! 8990$-ért hírdetnek 3.8!!!!!ghz-es p4-el szerelt hardcore-game gépet. Na ne már!

    +Állítólag Liebermann cég, amely bármilyen számtech dologgal foglalkozna nincs is bejegyezve. A telefonok csak üzenetrögzítősek és a cég székhelye valami kamu hely (valahol a Los Angeles reptér mellett).