Spencer

Új funkciókkal gazdagodtak az ATI-féle All-in-Wonder kártyák

Az ATI Technologies a Las Vegas-i Comdex kiállításon jelentette be azon új szoftver frissítését, melynek köszönhetően a vállalat All-in-Wonder grafikuskártyái többek közt mint otthoni video szerverek képesek funkcionálni.

Az említett multimédiás ATI kártyákkal szerelt személyi számítógépek a Multimedia Center 8.8 révén TiVo jellegű új videofelvételi szolgáltatásokkal is gazdagodnak. A kanadai cég munkatársai elmondták, hogy az új szoftver végleges verziója várhatóan a jövő héten fog elkészülni, és természetesen bárki által ingyenesen letölthető lesz.

Az igazsághoz tartozik, hogy már a Multimedia Center korábbi verziói is videofelvevő szolgáltatásokkal ruházták fel az All-in-Wonder kártyákkal szerelt számítógépeket, azonban a szoftver legújabb, 8.8-as verziószámot viselő verziója az EazyShare funkció révén otthoni video kiszolgálóként történő használatra is alkalmassá tette ezen PC-ket. A speciális szervert bármely olyan számítógéppel el lehet érni, mely megfelelő hálózati kapcsolattal, illetve ATI Radeon típusjelzésű grafikuskártyával rendelkezik, és fel van rá telepítve a Multimedia Center.

Mindez azt jelenti, hogy az All-in-Wonder kártyákkal ellátott PC-k a Radeon alapú, otthoni hálózatba kötött számítógépek számára képesek az élő, vagy éppen korábban rögzített televíziós műsorok streaming módon történő sugárzására. Mint ismeretes, az All-in-Wonder kártyák integrált TV tunerrel rendelkeznek, a "sima" Radeon kártyákról viszont hiányzik ez a kiegészítő. Az ATI Technologies munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az új technológia széles körű hálózati támogatást biztosít a felhasználók számára, így például kompatibilis többek közt a 10/100-as Ethernettel, illetve a 802.11g, valamint 802.11b vezeték nélküli hálózatokkal.

A Multimedia Center 8.8-as verziója által megvalósított új szolgáltatások igénybevételéhez egyébként nem szükségeltetik túlzottan nagy teljesítményű számítógép, ugyanis a szoftver a gyári specifikációk szerint már egy 500 MHz-es processzorral és 128 MB memóriával szerelt PC-n is tökéletesen használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!