SG.hu

A HP és az Oracle új teljesítmény-világrekordot állítottak fel

Minden eddigi rekordot megdöntve, az ágazatban elsőként a HP-nek és az Oracle-nek ma sikerült átlépnie a Transaction Processing Council TPC-C teljesítménytesztjén az 1 millió művelet/perc (tpmC) álomhatárt.

Az eredményt Oracle Database 10g adatbáziskezelővel, HP Integrity Superdome szerverrel és Intel Itanium 2 processzorokkal érték el. Azon túl, hogy ágazati rekordnak számít, a fenti teljesítmény jól mutatja, mire képesek a UNIX operációs rendszert egyszerveres "scale-up" konfiguráció alatt futtató ipari szabványos rendszerek.

A HP és az Oracle 1 008 144,49 tpmC eredményt ért el - 8,33 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett. Ez a teljesítmény 30 százalékkal haladja meg a legközelebbi versenytárs értékét. A tesztkonfiguráció elemei: 1 db nem fürtözött, 64 processzoros HP Integrity Superdome szerver, HP-UX 11i v2 operációs rendszer alatt futó Oracle Database 10g adatbáziskezelő, 36 és 73 gigabájtos meghajtókkal konfigurált HP StorageWorks Virtual Array 7110 háttértár-tömbök. A mai eredmények alapján mind a UNIX, mind a Linux, mind pedig a Windows kategóriában a HP áll az első helyen. "A HP és az Oracle képesek biztosítani az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez szükséges választási szabadságot, skálázhatóságot és rugalmasságot" - mutatott rá Rich Marcello alelnök, a HP Business Critical Servers üzletág vezetője. "A mai benchmark-eredmény jól érzékelteti a HP Oracle adatbáziskezelőt futtató Integrity szervereinek vezető pozícióját, és annak a közös munkának a sikerét, amelynek keretében a legkomolyabb ügyfélelvárásokat is kielégítő, az üzleti növekedéssel párhuzamosan skálázható platform kialakítására törekedtünk."

A HP és az Oracle hagyományosan jól szerepelnek a teljesítményteszteken. A HP Integrity szerverek és az Oracle adatbáziskezelők kombinációja valamennyi Linux- és UNIX kategóriában rendszeresen az élen végez egyrendszeres OLTP-teljesítmény szempontjából. Az ágazatban a HP hozott elsőként nyilvánosságra TPC-C benchmark-eredményt a 64 bites Linux alatt futó Oracle Database 10g adatbáziskezelő teljesítményéről.

"Az Oracle és a HP mindig is kiváló teljesítményhez és ár-teljesítmény arányhoz juttatta közös ügyfeleit" - nyilatkozta Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbázisszerver-fejlesztésért felelős alelnöke. "A mai eredmények tanúsága szerint az Oracle Database 10g teljesítménye az elérhető legmagasabb szintig skálázható egyetlen, nagyméretű UNIX-szerveren. Így ez a kombináció kiváló platformot nyújt ügyfeleinknek a nagy teljesítményigényű adatbázis-feladatok végrehajtáshoz."

"A mai eredmény meggyőzően illusztrálja, milyen előnyökkel jár a nagy teljesítményigényű számítástechnikai területeken az Intel Itanium 2 processzor alkalmazása, ugyanakkor a HP-UX operációs rendszert futtató Itanium-alapú HP-szerverek rugalmasságát is igazolja" - jelentette ki Mike Fister, az Intel Enterprise Platform Group alelnöke. "Az informatikai vezetők mindig a lehető legversenyképesebb megoldást próbálják megtalálni nagyvállalati szükségleteik kielégítésére. Teljesítmény szempontjából egyértelműen az Oracle adatbáziskezelőt futtató Intel-alapú HP Integrity szerverek kínálják számukra a legjobb lehetőséget. Ráadásul ez a konfiguráció a felügyelet és a TCO terén is értékes előnyökkel kecsegtet."

A mai teljesítményteszt-eredményt megelőzően a HP a San Franciscó-i OracleWorld konferencia alkalmából számolt be utoljára benchmark-rekordról a linuxos HP Integrity-szerverek szegmensében. Az 1-64 processzoros HP Integrity szerverek más oprendszer- és terhelés-kategóriákban is több tucat rekorddöntő benchmark-eredményt értek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!