SG.hu

Az EU Miniszterek Tanácsának elnöke teljes támogatásáról biztosította az IHM-et

[E-ker] November 10-én Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter megbeszélést folytatott az EU Miniszterek Tanácsa elnökével, Maurizio Gaspari olasz hírközlési miniszterrel. A Tanács elnöke a 2004 májusában az Európai Unió tagjává váló államok sorában elsőként Magyarországot kereste fel.

A megbeszélésen az EU Miniszterek Tanácsának elnöke kiemelte Magyarország dinamikus elkötelezettségét az Információs Társadalom fejlesztése iránt és hangsúlyozta az új elektronikus hírközlési törvény jelentőségét, utalva annak az EU direktíváknak való megfelelésére, valamint a piaci versenyre és a szolgáltatási minőségre gyakorolt kedvező hatására. A magyarországi eredmények sorában Gaspari miniszter úr hangsúlyozta az internetpenetráció növekedési ütemét, különös tekintettel a szélessáv használatának kedvező arányára.

Magyarországon ugyanis az internetelőfizetések számának mintegy 60 %-os gyarapodása mellett a szélessávú kapcsolattal rendelkező háztartások aránya nem marad el az EU átlagától. Ez elsősorban a 2002-2003-ban jelentősen felgyorsult belső migrációs (dial-upról váltás a szélessávra) folyamatnak tulajdonítható. A megbeszélésen hangsúlyt kapott a magyar-olasz üzleti kapcsolatok élénkítése, valamint említésre került a 2004. február 26-27-én Budapesten megrendezésre kerülő eEurope miniszteri konferencia. A megbeszélés napirendjén a digitális televíziózás és az üzleti együttműködési lehetőségek felmérése is szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!