Rónai György

Digitális TV chipeket szállít az ATI a Samsungnak

A két cég újonnan megkötött szerződése szerint az ATI fogja szállítani a Samsung DTV eszközeinek alapjait képező chipeket, sőt, egyes hírek szerint a rivális Sonyval is hasonló szerződéseket készül kötni.

Az új generációs Samsung eszközökbe az ATI XILLEON, és NXTWAVE chipjei kerülnek, amelyek rendkívül jó minőségű digitális, és analóg képességekkel rendelkeznek a kiváló vizuális élmény érdekében. A Samsung szerint a chipeket a komolyabb MPEG dekóderekbe, vagy akár RF jelfeldolgozásra is fogják használni, mindemellett pedig az ATI szoftvertechnológiáit is adaptálják.

Az ATI már készített néhány, széles körben elfogadott chipet a digitális televíziók piacára. Ilyen például a XILLEON, amelyre a világon elsőként integráltak HD MPEG dekódert, vagy az NXT2003, amely a világ egyetlen, egy chipbe épített ATSC/OpenCalbe digitális demodulátora. Közéjük tartozik még az ATI legújabb chipje is, a THEATER 310, amely a teljesítményével tartja a csúcsot jelenleg az ATSC (Advance Television Systems Committee), az NTSC (National Television Systems Committee), és a digitális kábel jelfeldolgozásban.

A kanadai grafikus chip gyártó cég úgy tervezi, hogy a DTV termékeinek eladása 2004-ben 10 helyett 20 %-át teszi majd ki teljes bevételének. A cég mostani negyedéves eladásai mintegy 380 millió dollárt tettek ki, ennek csupán 10 %-a jött a szórakoztató elektronikából, amely 10 %-nak is csak a 40 %-a TV-kbe szánt termékek része.

Az ATI a legutóbbi konferenciáján egyébként említést tett arról is, hogy a Samsung legnagyobb riválisával, a Sonyval is hasonló szerződéseket készül aláírni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!