Gege

DoS támadást indíthat az új típusú féreg

A szakértők pénteken kiadott figyelmeztetése szerint egy igen káros, e-mailben terjedő féreg jelent meg, és fokozatosan fertőzi az otthoni és céges számítógépeket.

A Mimail.c névre keresztelt féreg egy korábbi, közepes mértékben elterjedt károkozó variánsa, és egy informatikai cég dolgozója által küldött mailnek álcázza magát. A kártevőt először csütörtök este fedezték fel, és addigra már több tucat számítógépet fertőzött meg.

Craig Schmugar, a McAfee's Antivirus Emergency Response Team vírusszakértője szerint hétfő-keddre lecseng az ügy. "Jelenleg úgy tűnik, túlvagyunk a nehezén" - mondta.

A McAfee elemzése alapján ez az e-mailben terjedő féreg az "our private photos" (privát fényképeink) tárgysorral jelenik meg az érkezett levelek között. A levél szövege szaftos fényképeket ígér, ha a felhasználó kinyitja a .zip formátumú csatolt állományt. Ha megnyitja, a féreg megkísérli a fertőzött gépen talált összes e-mailcímre elküldeni magát, és ugyanakkor nagy mennyiségű értelmetlen adat elküldésével DoS támadást kísérel meg a DarkProfits és az azzal kapcsolatos weboldalak ellen. Ez a szerencsejátékokkal foglalkozó oldal állandó e-mailes ugratásoknak van kitéve.

Schmugar elmondása szerint a féreg, mely a McAfee "mérsékelt" veszélyességű besorolását kapta, egyik legszokatlanabb tulajdodnsága, hogy zip file-t használ, mely szélesebb körű elterjedést biztosít, mint a legtöbb féreg által használt .exe file. A mimail.c a küldő címét is generálja; az eddigi összes levél esetében egy bizonyos James volt a feladó, ráadásul a címzettel azonos domainnevet hamisított magának.

"Sok vállalat szűri a csatolt állományokat és nem engedik a futtatható levélmellékletet, így a zip formátumú csatolmány segítségével több gépre juthatnak el" - mondta Scmugar. "Ezért szükséges a vírusirtó programok használata és folytonos frissítése."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    kikéne írnia cikkekbena vírusról tudható dolgokat. hogy ki a feladó, mia tárgysora, megkroa mérete. ezek angyából megvannak. csak kikéne egészíteni. de azért jó tudni, ezt sem fogom megnyitni. :)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    jajj