Spencer

Új Casio digitális fényképezőgép

A Casio Computer a napokban egy a korábbiaknál jobb minőségű képérzékelővel felvértezett digitális fényképezőgéppel bővítette ki Exilim Zoom termékcsaládját.

A japán nagyvállalat az újdonság bejelentésére egy nappal azt követően kerített sort, hogy a Sony munkatársai lerántották a leplet egy kifejezetten a Casio Exilim fényképezőgépek konkurensének szánt új digitális kameráról.

A most debütált Casio újdonság, az Exilim EX-Z4 az első olyan Exilim Zoom sorozatú Casio digitális fényképezőgép, mely 4 megapixeles felbontású képérzékelővel van ellátva. Az idén áprilisban bejelentett Exilim EX-Z3-hoz hasonlóan az Exilim EX-Z4 is háromszoros optikai zoommal rendelkezik, és általánosságban elmondható, hogy a két modell között a képszenzor felbontásán kívül vajmi kevés különbség fedezhető fel.


Casio Exilim EX-Z4

Ez egyébként korántsem meglepő, hiszen az elődmodell világszerte olyan nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében, hogy a gyártó szerint a felbontás növelésén kívül semmilyen "ráncfelvarrásra" nem volt szükség. A GfK Japan piackutató cég legfrissebb adatai szerint egyébként az idén áprilistól augusztusig tartó időszakban Japánban messze a Casio Exilim EX-Z3 volt a legkedveltebb digitális fényképezőgép.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

Ahogy azt a cikk elején említettem, a Casio Exilim EX-Z4 a Sony mindössze egy nappal korábban bejelentett egyik legújabb digitális fényképezőgépének a közvetlen riválisa. A Sony DSC-T1 5 megapixeles felbontással rendelkezik, tehát e tekintetben megelőzi a Casio legfrissebb modelljét, azonban a Casio munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a legtöbb felhasználási esetben tökéletesen elegendő a 4 megapixeles felbontás, valamint, hogy az EX-Z4 kisebb fizikai méretekkel rendelkezik, mint a DSC-T1.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-T1

Összehasonlításképp, míg a Casio Exilim EX-Z4 maximum 2304 x 1728 pixeles, addig a Sony DSC-T1 2592 x 1944 pixeles felbontású fotókat képes készíteni. A Casio, illetve a Sony egyaránt háromszoros optikai zoommal rendelkező újdonsága 460 dollárba (100 ezer forint), illetve 552 dollárba (120 ezer forint) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)