JohnnyCage

Készül az MSBlaster utódja?

A világhálón ismét feltűnt egy olyan kód, amely a Windows egy közelmúltban felfedezett biztonsági hibájára épül, és a közeljövőben az MSBlasterhez hasonló féreg alapjául szolgálhat.

A biztonsági levelezőlistákon már megjelent annak a Microsoft Messenger biztonsági résnek a kihasználási kódja, amelyet a szakértők a közelmúltban fedeztek fel. A gyakorlatilag minden jelenlegi Windows változatot érintő hibára épülő kód lehetővé teszi a védtelen számítógép lefagyasztását, de a szakértők szerint kis módosítással az is megoldható, hogy a program átvegye a számítógép irányítását, és felhasználói beavatkozás nélkül önmagát terjessze.

"Úgy gondolom, hamarosan egy újabb MSBlaster megjelenésének lehetünk tanúi" - mondta Vincent Weafer, a Symantec antivírus kutatóközpontjának igazgatója. "Az eredeti MSBlaster elkészítéséhez a hackereknek alig három hétre volt szükségük" - tette hozzá a szakértő.

A számítógépes biztonsági megoldásokkal foglalkozó Symantec egy közelmúltbeli jelentése szerint egyébként a hackerek az utóbbi időben egyre gyorsabban elkészítik a biztonsági hibákat kihasználó kódokat.

A Windows alkalmazások közötti kommunikációt biztosító Messenger egy másik hibáját kihasználva a spam terjesztők egy ideje közvetlenül a felhasználó Windows munkaasztalára is küldenek reklámokat. A Messenger legújabb hibáját, amelyre a kihasználási kód is épül, egy héttel ezelőtt jelentette be a Microsoft első havi javítócsomagjában. A csomag által kijavított öt kritikus hiba mindegyike felhasználható egy féregprogram készítéséhez, közölte a szoftveróriás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #16
    attól lehet hogy minden packetet " átnéz " a tűzfalad... állítsd be hogy azzal a játákkal abszolút ne foglalkozzon csak engedje ki.. meg be
  • [HUN]PAStheLoD #10
    tegnap este úgy megrémültem hogy nem is mertem má ideírni hogy "én tudtam!! ".. pedig hát én tudtam..
  • HuAn82 #9
    Az enyémet nem.
  • Darth Sith #2
    naja. de akkor csinálják azt a rodhadt update ot mert nicns kedvem fagyoskodni, így is szokott de ez már túlzás lenne.. :)
  • SoDI--- #1
    WindowsUpdate, és nincs szükség még tűzfalra se, én azt mondom.