Spencer

A Microsoft máris kritizálja az iTunest

Alighogy az Apple Computer bejelentette, hogy az iTunes Music Store immár nem csak a Macintosh, hanem a Windows felhasználók számára is elérhető, a Microsoft egyik vezetője éles kritikát intézett a népszerű internetes zenefájl letöltési szolgáltatás ellen.

Dave Fester, a redmondi székhelyű szoftvercég Windows Digital Media részlegének vezérigazgatója elmondta, hogy véleménye szerint az iTunes szolgáltatás, illetve szoftver túlontúl korlátozott lehetőségeket biztosít a Windows felhasználók számára. "Amennyiben az Apple Computer nem változtat szolgáltatási modelljén, az iTunes Windows alapú verziója egy rendkívül zárt rendszer marad, melynek keretein belül az iPod tulajdonosok nem férhetnek hozzá más szolgáltatások digitális tartalmaihoz" - nyilatkozta Fester.


Steve Jobs, az Apple elnöke az iTunes múlt heti bemutatóján

"A Windows operációs rendszert használók hozzá vannak szokva ahhoz, hogy kényük-kedvük szerint válogassanak a számukra leginkább tetsző zenei szolgáltatások és eszközök között, ezzel szemben az Apple Computer-féle Music Store keretein belül az iTunes felhasználók lehetőségei alaposan be vannak határolva. Ugyancsak komoly hiba, hogy az Apple Computer zenei szolgáltatását az iTunes segítségével igénybe vevő felhasználóknak nincs lehetőségük több tucat Windows Media kompatibilis hordozható zenelejátszó eszköz használatára. Véleményem szerint a zenei felvételek iránt vágyakozó felhasználók tudni szeretnék, hogy ma, illetve a jövőben milyen választási lehetőségekkel rendelkezhetnek" - mondta a Microsoft vezető munkatársa.

Klikk ide!
iTunes Windowsra
Klikk a képre
A Microsoft tehát az iTunes windowsos verziójának bejelentésével egy időben komoly támadást indított a szolgáltatás ellen, azonban minden jel arra mutat, hogy az Apple Computert nem igazán érdeklik a Microsoft kifogásai.

"Úgy gondolom, hogy egy piacvezető hordozható digitális zenelejátszó, egy az elmúlt hónapokban óriási karriert befutó internetes zenei szolgáltatás és a legjobb jukebox révén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a felhasználók igényeit maximálisan kielégítsük" - reagált Foster megjegyzéseire Rob Schoeben, az Apple Computer Application Product Marketing részlegének alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #19
    Én is feltettem kíváncsiságból. Tényleg elég jó program, nem volt vele semmi probléma, de szerintem inkább a mögöttes tartalom az, ami miatt világszinvonalú a dolog nem pedig maga az alkalmazás olyan jó.
  • Troll #18
    Savanya a szőlő, mi? :-D
  • Joe #17
    Semmi értelme az MS kritikának, mert ha a szolgáltatás olyan rossz, akkor úgysem használja majd senki.

    Vagy inkább arról van szó, hogy a szolgáltatás mégis csak jó és ezzel a beszólással akarják az embereket lebeszélni róla? :-)))
  • Pheel #16
    A problémáról tud az illetékes, csak szerintem nincs ideje kijavítani. Mellesleg tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de nem mindig érdemes a világ kevesebb, mint 10%-ához tartozni. Használj IE-t és kész!
  • Cat #13
    egyébként a szolás szabadsága nem veszik el egy regisztrációval, csupán más nem használhatja a te nevedet
  • Cat #12
    ha látnád hogy mennyi primitiv reklámozó, hatalmas képekkel a topicokat szándékosan szétcsesző vagy az indulatait visszafogni képtelen, ordibáló emberke van... :I
    persze nem csak itt, mindenhol
  • Pheel #11
    Nem én döntöttem így, én csak jeleztem, hogy ez várható.

    Nagyon egyszerű, hogy miért jó: csökkenti az értelmetlen gyalázkodó hozzászólások számát, illetve az ilyen usereket könnyebb rendszabályozni, köszönhetően a 24 órás regisztrációs várakozásnak.

    Szóval érdemes még most regisztrálni, amíg nem kell kényszerűen várnod arra, hogy írhass, hanem írhatsz addig is unreg-ként.
  • Pheel #9
    Én nem biztatok senkit, hogy menjen máshová, de ha tényleg képtelen vagy 5 percet rászánni, akkor hajrá...
  • Gabest #7
    Csak olvastam, hogy m4p. Ami valami DRM-mel ellátott aac. Szégyen hogy az ilyennek van piaca egyáltalán :)
  • Pheel #5
    Van még pár heted-hónapod, de utána vagy regisztrálsz vagy nem pofázol :-P