JohnnyCage

Közös LCD TV leányvállalatot tervez a Sony és a Samsung

A dél-koreai Samsung Electronics pénteki bejelentése szerint a társaság várhatóan egy közösvállalkozást alapít a japán Sonyval a televíziókba készülő LCD kijelzők gyártására.

A megállapodással a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártójaként ismert Sony Corp. megbízható forrást tudna szerezni az LCD kijelzőre épülő monitorokhoz és televíziókhoz, amely - egyébként rendkívül ígéretes - szegmensben a társaság jelentősen elmaradt riválisaitól.

A Samsung számára ugyanakkor a Sony egy állandó, igen jelentős megrendelő lehetne, amely elősegítené a társaság egyébként is rendkívül erőteljes LCD üzletágának további növekedését. "A végső döntést az elkövetkező napokban hozzuk meg" - mondta Chu Woosik, a Samsung Electronics egyik elnökhelyettese.

A közösvállakozás felépítése egyenként mintegy 1,8 milliárd dolláros beruházást jelentene a társaságoknak, közölte egy, a két gyártóhoz közel álló hírforrás. "A tárgyalások jól haladnak, és igen jó az esély a megállapodás napokon belüli megszületésére" - mondta a hírforrás.

A Samsung, amely jelenleg az LCD kijelzők második legnagyobb gyártója az LG.Philips LCD után, mintegy 17,06 milliárd dollárt kíván új LCD gyártósorok kiépítésére fordítani 2010-ig. "Egy új LCD gyártósor 3 milliárd dollárból építhető meg, az együttműködéssel azonban csökkenthető a társaságokra jutó teher, miközben a kockázat is jóval kisebb lenne" - mondta Chu. "Az együttműködéssel a nagyméretű LCD kijelzők meghatározó gyártójává válnánk, miközben egy stabil megrendelőt is szereznénk a kijelzőpaneleinknek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!