JohnnyCage

Jelentős növekedés várható a nyugat-európai internetezők számában

Az elkövetkező 5 évben Franciaország, Olaszország és Spanyolország fogja vezetni az internetes felhasználók számának növekedését Nyugat-Európában, áll egy csütörtökön kiadott jelentésben.

Az internetet rendszeresen alkalmazó nyugat-európai felhasználók száma eközben pedig átlépi a 200 milliós határt. A Jupiter Research piackutató cég jelentése szerint 2008-ra 211 millió nyugat-európai felhasználó, vagyis a régió teljes lakosságának 54 százaléka fogja rendszeresen elérni a világhálót. Ez az érték a tavaly év végén még csak 37 százalék volt.


A piackutató cég jelentése alátámasztja a vezető nyugat-európai internetszolgáltatók, köztük a Tiscali, a T-Online és a Wanadoo azon várakozásait, amelyek szerint a felhasználók száma az elkövetkező években tovább fog növekedni. A legnagyobb növekedés Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban várható, ahol az elkövetkező 5 évben 90, 88, illetőleg 55 százalékkal bővül az internetet használók tábora.

2008 végére Franciaországban 31 millió internetező lesz, amellyel az ország Európában Németország és az Egyesült Királyság után a harmadik legtöbb internet-felhasználót fogja számlálni. "Franciaország előtt még jókora növekedés áll" - mondta Mark Mulligan, a Jupiter egyik elemzője hozzátéve, hogy míg Franciaország, Spanyolország és Olaszország a növekedési toplista élén áll, addig Németországban és az Egyesült Királyságban lassan telítődik a piac.

A nagyszámú internetező várhatóan jelentős lendületet ad az elektronikus kereskedelemnek is, amely 2007-ben már 55,8 milliárd dollár értékben ertékesít termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz_8 #1
    Ez hihetetlen! Itt szinte mindenki távol-keleti! :)))