Spencer

Új Panasonic digitális fényképezőgépek

Az elsősorban különböző Panasonic márkajelzésű termékeiről ismert Matsushita Electric Industrial az elkövetkezendő napokban számos új digitális fényképezőgépet fog bejelenteni a Ceatec Japan 2003 szakkiállítás keretein belül.

A vállalat újdonságai közül az egyik legfontosabb a tizenkétszeres optikai zoommal rendelkező FZ kamera nagyobb felbontású utódja lesz, egy másik új fényképezőgép prototípus pedig a hagyományos fényképezőgépek megoldásait vonultatja fel. Ahogy a cég korábbi Lumix típusjelzésű termékei, úgy a most debütáló új digitális fényképezőgépek is az oszakai székhelyű Panasonic és a német Leica Optical együttműködésének gyümölcsei.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Panasonic DMC-FZ1 és DMC-FZ10

A Panasonic nagyjából egy évvel ezelőtt dobta piacra első tizenkétszeres zoommal rendelkező FZ sorozatú digitális fényképezőgépét, melynek felbontása mindössze 2 megapixel volt. A Ceatec Japan 2003 kiállításon viszont már megtekinthető lesz az a legújabb FX kamera, konkrétan a DMC-FZ10 típusjelzésű modell, mely nem csak kiváló optikai zoommal, hanem immár megfelelően nagy felbontással is büszkélkedhet. A 4 megapixeles CCD érzékelővel szerelt készülék segítségével maximum 2304x1728 pixeles felbontású képek készíthetők, és a gyártó állítása szerint egy akkumulátor feltöltéssel, bekapcsolt LCD mellett akár több mint kétszáz fénykép "lőhető el". A DMC-FZ10 ajánlott kiskereskedelmi ára 675 dollár, vagyis mintegy 146 ezer forint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Panasonic DMC-LC1

A Panasonic standján megtekinthető lesz annak a várhatóan 2004 második negyedévében debütáló digitális fényképezőgépnek, a DMC-LC1-nek a prototípusa, mely számos olyan kezelési megoldással és szolgáltatással rendelkezik, mint a hagyományos fényképezőgépek. A DMC-LC1-ről egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, annyi mindenesetre már most biztosra vehető, hogy az eszköz felbontása 5 megapixel lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Panasonic DMC-FX1

Ugyancsak most debütál a kompakt méretű digitális fényképezőgépek piacán versenyző DMC-FX1 és DMC-FX5, melyek közül az előbbi 3,2 megapixeles, az utóbbi pedig 4 megapixeles felbontású CCD szenzorral büszkélkedhet. A két újdonság ára 405 dollár (87 ezer forint), illetve 495 dollár (107 ezer forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!