Spencer

Az AMD különleges Linuxos CD-vel demonstrálja az Athlon 64 teljesítményét

Az Advanced Micro Devices (AMD) egy speciális Linux operációs rendszerrel, valamint egy játékszoftverrel ellátott CD-ROM segítségével kívánja demonstrálni, hogy nemrégiben debütált Athlon 64 mikroprocesszorában milyen komoly teljesítmény lakozik.

Az a néhány szerencsés felhasználó, illetve játékos, aki az elmúlt napokban egy-egy Athlon 64 processzorra épülő új asztali számítógép tulajdonosa lett, mindeddig nem igazán tesztelhette le, hogy tulajdonképpen mire is képes újdonsült kis házi "atomerőműve", ugyanis bár jelenleg már több Athlon 64 kompatibilis 64 bites Linux operációs rendszer is elérhető, a hardver erőforrásokat zabáló játékok Windows alá készülnek. Mint ismeretes, az Athlon 64-re szánt új Windows verzió fejlesztési munkálatai egyelőre még folyamatban vannak.

A fentiekkel természetesen a Sunnyvale-i székhelyű chipgyártó is teljes mértékben tisztában van, éppen ezért az SCI-vel (Super Computer Inc.), az Nvidiával, valamint az Egyesült Államok hadseregével társulva elkészített egy olyan Linux alapú CD-t, mely a népszerű "America's Army: Operations" játékszoftver speciális 64 bites verzióját tartalmazza. Érdekesség, hogy a CD-n lévő szoftverek használatba vételéhez nincs szükséges előre telepített operációs rendszerrel rendelkező számítógépre. A felhasználóknak nincs más teendőjük, mint behelyezni a megfelelő meghajtóba a CD-t, melyről a 64 bites Linux teljesen automatikusan elindul, felismeri a rendelkezésre álló hardverelemeket, végül pedig elindítja magát az említett játékot, vagyis a PC-ből ily módon lényegében játékkonzol válik. Az SCI munkatársai egyébként elmondták, hogy az Egyesült Államok hadserege az ország különböző régióiban megrendezendő katonai eseményeken komoly hasznát fogja venni a speciális CD-nek, melyek révén játékos formában népszerűsíthető a katonaélet.

Az SCI által kifejlesztett GameStorm technológiára épülő CD révén az AMD és partnerei nem titkoltan azt az időszakot szeretnék áthidalni, amíg nem állnak rendelkezésre a 64 bites processzorokban rejlő lehetőségeket maximális mértékben kiaknázó szoftveres megoldások. A Microsoft az elmúlt hónapban adta ki az Athlon 64-re fejlesztett Windows béta verzióját, a szoftver végleges változata azonban várhatóan csak a jövő év első negyedévében fog napvilágot látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!