JohnnyCage

Fiatalkorú gyanúsított az MSBlaster ügyben

Újabb gyanúsítottat tartóztatott le az amerikai rendőrség az MSBlaster féregprogrammal kapcsolatban. A fiatalkorú gyanúsított állítólag a féreg RPCSDBOT elnevezésű variánsát készítette.

A seattle-i ügyészség képviselői szerint a rendőrség egy fiatalkorú gyanúsítottat tartóztatott le, aki a vád szerint "szándékosan kárt okozott, illetőleg kárt kísérelt meg okozni egyes védett számítógépes rendszerekben". A gyanúsított személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra az amerikai hatóságok.

A fiatalkorú hacker a nyomozók szerint az MSBlaster féregprogram RPCSDBOT elnevezésű alváltozatát készítette, amely miután megfertőzte a számítógépet, megpróbálta megbénítani a Microsoft egyik weboldalát. Az ügyben a Washington Cyber Task Force elnevezésű rendőrségi egység folytatott nyomozást az amerikai titkosszolgáltat és az FBI segítségével.


A korábban letartóztatott 18 éves Jeffrey Lee Parson

Az MSBlaster féregprogram augusztus 11-én jelent meg, és a Microsoft Windows operácós rendszerének Remote Procedure Call (RPC - távoli utasításhívás) moduljában található hibát használta ki a terjedésre. Az RPCSDBOT variáns két nappal az eredeti verzió megjelenése után látott napvilágot, közölte Oliver Friedrichs, a Symantec Security Response központjának vezetője.

A variáns a Microsoft weboldal elleni támadás mellett, egy olyan programot telepített a megfertőzött számítógépekre (SDBOT), amely hátsó kaput nyitva a rendszereken lehetővé tette azok irányításának átvételét a hackerek számára, mondta Friedrichs.

Az amerikai rendőrség pénteken már a második gyanúsítottat tartóztatta le az MSBlaster ügyben, miután a közelmúltban a 18 éves Jeffrey Lee Parsont is szintén egy MSBlaster variáns elkészítésének vádjával vette őrizetbe. Parson az MSBlaster.B változatot készítette. A román rendőrség emellett letartóztatta azt az egyetemistát, aki a féregprogram "F" variánsát készítette. A román egyetemista, aki állítása szerint nem akarta elterjeszteni az általa módosított vírust, akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Titan #7
    ...ezek a mai fiatalok....;)
  • Cat #6
    sodi, ne magadból indulj ki, mi látjuk a kép alá vastagon beirt szöveget...
  • SoDI--- #5
    Senkit se zavarjon, hogy a kép nem a mostani letartóztatottat ábrázolja...
  • skristof #3
    :)))
    hájja
  • Xboxman #1
    nah hájfej ezt beszipkáztad