Spencer

Újszerű IBM notebook prototípusok

A világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cégeként nyilvántartott IBM munkatársai kedden két olyan notebook prototípust jelentettek be, melyek azt hivatottak demonstrálni, hogy adott esetben a hordozható számítógépeket is meg lehet úgy tervezni, hogy a lehető legkényelmesebben lehessen használni őket.

Az immár több mint tízesztendős múltra visszatekintő IBM ThinkPad sorozat két legújabb, egyelőre csak kísérleti modellként létező képviselője a gyártó szerint rendkívül ergonomikus kialakítással rendelkezik, ez azonban szerencsére nem megy a notebookok esetében megszokott kis méret, vagy éppen a kis tömeg rovására.


A billentyűzet lecsatolható
A jelenleg forgalomban kapható ThinkPad G-Series hordozható számítógépek is számos asztali PC-s vonással és elhajlítható billentyűzettel rendelkeznek, azonban a most debütált ThinkPad újdonságok kialakításukat illetően még ezen megoldáson is alaposan túlmutatnak. A Big Blue egyik újdonsága például összecsukott állapotából pillanatok alatt a hagyományos asztali számítógépekéhez hasonló formára alakítható. A notebookot először a megszokott módon szét kell nyitni, majd ezt követően a billentyűzet részt le lehet csatlakoztatni az alapegységről, végül pedig egy speciális csuklórendszer révén a kijelző magasságát és dőlésszögét is a saját igényeinknek megfelelően lehet beállítani.


Csuszkáló billentyűzet
A másik, ugyancsak most bemutatott ThinkPad hordozható számítógép a fentebb ismertetett modellhez hasonló csuklós monitor konfigurációval rendelkezik, billentyűzetét pedig a lehető legkényelmesebb használat érdekében el lehet csúsztatni és meg lehet dönteni. Ezen modell esetében egyébként a billentyűzetet nem lehet lecsatlakoztatni a gépről. A vadonatúj ThinkPad prototípusokat ugyanúgy lehet használni, mint a korábbi ThinkPad modelleket, viszont lényeges különbség, hogy a prototípusok esetében választani lehet a hagyományos notebook, illetve az asztali számítógépekéhez hasonló formai kialakítás között - nyilatkozta a bejelentés kapcsán David Hill, az IBM Personal Systems Group tervezési részlegének igazgatója.

Hill elmondta, hogy amennyiben az újszerű ThinkPadek kapcsán a vállalat pozitív visszajelzéseket fog kapni a felhasználók részéről, elképzelhető, hogy az egyik, vagy adott esetben mindkét modell meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #5
    Engem inkabb a ket darabban levo erdekel. Valszeg ket akku is kellhet hozza. A masik meg, hogy mennyi szetszedest bir ki vajon.
  • Herds #1
    egész jól néznek ki, monnyuk ha vmi ideges ember rávág egyet a klaviatúrára sztem ripityára törik :))) (legalabbis a csuszkalos izé, meg gondolom nem fémből van )