Spencer

Steve Ballmer a számítógépes biztonságról

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a vállalat szoftvereiben a közelmúltban felfedezett biztonsági rések új és a korábbiaknál komolyabb innovációs kihívást jelentenek a Microsoft számára, valamint utalt arra, hogy a szoftvercéget folyamatosan tolvajok, szélhámosok, terroristák és hackerek támadják.

Ballmer elmondta, hogy a Microsoft természetesen mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhető legyen az MSBlasthoz hasonló vírusok széles körben történő elterjedése. A Microsoft vezetője szerint a számítógépes bűnözők ellen minden lehetséges eszközzel fel kell venni a harcot, és a férgeket még az előtt ki kell irtani, mielőtt világhódító útra indulnának és komoly károkat okoznának.

"Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban leginkább a védelmi technológiák fejlesztésére kell koncentrálnunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rossz fiúk továbbra sem hagynak fel a vírusok készítésével, célunk pedig nem más, mint ezen számítógépes kártevők működésének blokkolása, mielőtt még azok megfertőznék a PC-ket" - mondta Ballmer egy a napokban megrendezett szakmai rendezvényen.

Számítógépes védelmi és biztonsági megoldások fejlesztésével az eddigiekben elsősorban antivírus szoftvercégek foglalkoztak, azonban Ballmer szerint a jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy a Microsoft minden korábbinál szorosabb együttműködést folytasson az olyan vállalatokkal, mint amilyen például a Symantec, vagy éppen a Network Associates. Ismeretes egyébként, hogy a redmondi mamutcég júniusban felvásárolt egy antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozó román céget, a GeCad Software-t. Egy az egész számítógépes iparra kiható problémával van dolgunk, mely ellen nem egyedül csak a Microsoftnak kell harcolnia - nyilatkozta Ballmer, majd hozzátette, hogy a Microsoft operációs rendszerein kívül mostanság a hálózati infrastruktúrák és egyéb informatikai rendszerek is egyre jelentősebb támadásveszélynek vannak kitéve.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a felhasználóknak mostanság sok nehézséggel kell szembenézniük, éppen ezért a jövőben mindenképp javítanunk kell szoftvereink biztonsági megoldásain - mondta Ballmer, aki szerint a Microsoftnak többek közt a hibajavítások terjesztési módszereit illetően is kisebb-nagyobb változtatásokat kell végrehajtania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #19
    Nem alszol, te sokáig?
  • [HUN]PAStheLoD #17
    arra a virág vagy vidám vasárnapra?
  • Laci73 #15
    Hello Lars!

    10 pont :)
  • mrzool #13
    "Vagy majd egyenként javítják , ahogy jönnek a vírusok?"

    Bocs, hogy belepofázom, de ez így nem igaz. Még nem volt olyan vírus, ami ismeretlen és javítatlan MS sebezhetőséget használt ki. A patch mindig kint volt a vírusok / férgek megjelnése előtt, de hülye userre nincs gyógyír...
  • Herds #9
    HEHE LOL !!!! :))))) ezekt a videok :)))
    én egy évbe nem izzadok annyit mint az ott :))))))))
  • Orgi-CRPD #6
    Udv!
    En csak ennyit szeretnek hozzafuzni!
    http://sertes.goldengate.hu/stuff/epsylon/vid_other/dev.mpeg
    http://sertes.goldengate.hu/stuff/epsylon/vid_other/dance.mpeg
    Semmi tobbet nem tudok elmondani.
  • Power #2
    Hát ha még azt is látnád, amikor izzad az előadási alatt. :)))
  • Herds #1
    de ocsmány feje van ennek az ipsének :))))