Spencer

Steve Ballmer a számítógépes biztonságról

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a vállalat szoftvereiben a közelmúltban felfedezett biztonsági rések új és a korábbiaknál komolyabb innovációs kihívást jelentenek a Microsoft számára, valamint utalt arra, hogy a szoftvercéget folyamatosan tolvajok, szélhámosok, terroristák és hackerek támadják.

Ballmer elmondta, hogy a Microsoft természetesen mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhető legyen az MSBlasthoz hasonló vírusok széles körben történő elterjedése. A Microsoft vezetője szerint a számítógépes bűnözők ellen minden lehetséges eszközzel fel kell venni a harcot, és a férgeket még az előtt ki kell irtani, mielőtt világhódító útra indulnának és komoly károkat okoznának.

"Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban leginkább a védelmi technológiák fejlesztésére kell koncentrálnunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rossz fiúk továbbra sem hagynak fel a vírusok készítésével, célunk pedig nem más, mint ezen számítógépes kártevők működésének blokkolása, mielőtt még azok megfertőznék a PC-ket" - mondta Ballmer egy a napokban megrendezett szakmai rendezvényen.

Számítógépes védelmi és biztonsági megoldások fejlesztésével az eddigiekben elsősorban antivírus szoftvercégek foglalkoztak, azonban Ballmer szerint a jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy a Microsoft minden korábbinál szorosabb együttműködést folytasson az olyan vállalatokkal, mint amilyen például a Symantec, vagy éppen a Network Associates. Ismeretes egyébként, hogy a redmondi mamutcég júniusban felvásárolt egy antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozó román céget, a GeCad Software-t. Egy az egész számítógépes iparra kiható problémával van dolgunk, mely ellen nem egyedül csak a Microsoftnak kell harcolnia - nyilatkozta Ballmer, majd hozzátette, hogy a Microsoft operációs rendszerein kívül mostanság a hálózati infrastruktúrák és egyéb informatikai rendszerek is egyre jelentősebb támadásveszélynek vannak kitéve.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a felhasználóknak mostanság sok nehézséggel kell szembenézniük, éppen ezért a jövőben mindenképp javítanunk kell szoftvereink biztonsági megoldásain - mondta Ballmer, aki szerint a Microsoftnak többek közt a hibajavítások terjesztési módszereit illetően is kisebb-nagyobb változtatásokat kell végrehajtania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Power #19
  Nem alszol, te sokáig?
 • [HUN]PAStheLoD #17
  arra a virág vagy vidám vasárnapra?
 • Laci73 #15
  Hello Lars!

  10 pont :)
 • mrzool #13
  "Vagy majd egyenként javítják , ahogy jönnek a vírusok?"

  Bocs, hogy belepofázom, de ez így nem igaz. Még nem volt olyan vírus, ami ismeretlen és javítatlan MS sebezhetőséget használt ki. A patch mindig kint volt a vírusok / férgek megjelnése előtt, de hülye userre nincs gyógyír...
 • Herds #9
  HEHE LOL !!!! :))))) ezekt a videok :)))
  én egy évbe nem izzadok annyit mint az ott :))))))))
 • Orgi-CRPD #6
  Udv!
  En csak ennyit szeretnek hozzafuzni!
  http://sertes.goldengate.hu/stuff/epsylon/vid_other/dev.mpeg
  http://sertes.goldengate.hu/stuff/epsylon/vid_other/dance.mpeg
  Semmi tobbet nem tudok elmondani.
 • Power #2
  Hát ha még azt is látnád, amikor izzad az előadási alatt. :)))
 • Herds #1
  de ocsmány feje van ennek az ipsének :))))