JohnnyCage

A Dell belép a szórakoztató elektronikai eszközök piacára

A világ legnagyobb PC-gyártója többek között LCD televíziókkal kíván belépni a szórakoztató elektronikai eszközök piacára, miután a PC-piac a közelmúltban telítetté vált, a növekedési lehetőségek pedik beszűkültek.

"Véleményem szerint hamarosan belépünk az LCD televíziók piacára. Hivatalosan ezidáig még nem jelentettük be a lépést, de a közeljövőben ezt is megtesszük" - mondta Kevin Rollins, a Dell Inc. üzemeltetési igazgatója egy interjú során. "Csak idő kérdése, hogy szélesebb termékkínálattal is megjelenjünk a szórakoztató elektronikai eszközök piacán" - tette hozzá Rollins.

A PC-piac telítődésével a számítógépgyártó óriások az olyan szórakoztató elektronikai eszközök felé kezdtek fordulni, mint az digitális kamerák, az MP3-lejátszók, és a HDTV-készülékek. A társaságok így egyre inkább nyomást gyakorolnak az éves szinten mintegy 100 milliárd dolláros összbevételt eredményező szórakoztató elektronikai ipar jelenlegi képviselőire.

A Dell a közelmúltban már megkezdte a külső cégek által gyártott plazmatelevíziók forgalmazását online áruházán keresztül, de a társaság termékkínálatának további bővítése érdekében PDA kéziszámítógépeket, és saját márkaneve alatt kiadott, de a Lexmark International által gyártott nyomtatókat is árulni kezdett.

Rollins nagy jövőt lát a digitális szórakoztató elektronika, valamint az online zeneszolgáltatások előtt. "Úgy vélem, ez egy nagyszerű ipar lesz" - mondta a vezető hozzátéve, hogy a társaság a jövő digitális otthonának számos területén jelen kíván lenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!