JohnnyCage

A Sharp bejelentette első 3D kijelzős notebookját

A japán elektronikai cég egy olyan notebook modellt mutatott be, amely újfajta kijelzőjének köszönhetően speciális szemüveg nélkül képes háromdimenziós megjelenítésre.

A PC-RD3D típusjelzésű notebook az első olyan készülék a Sharptól, amely a társaság 3D LCD technológiájára épül. Az új modell egyelőre elsősorban azon fejlesztőket célozza, akik a jövő háromdimenziós alkalmazásait szeretnék kifejleszteni. A társaság célja ugyanis, hogy a technológiát a közeljövőben széles körben elterjessze az IT piacon.


"Ez a notebook azon tartalomfejlesztőket célozza, akik új üzleti, például CAD (számítógéppel segített tervezés) alkalmazásokat kívánnak készíteni a technológiához" - mondta Miyuki Nakayama, a Sharp egyik szóvivője csütörtökön. A készülék 2,8 GHz-es Intel Pentium 4-M processzort, 512 MBájt memóriát, 60 GBájtos merevlemezt, valamint GeForce 4 440 Go videóvezérlőt tartalmaz, közölte a Sharp.




A PC-RD3D 15 colos képátlójú, 1024 x 768 képpont felbontású LCD kijelzője átváltható a hagyományos és 3D megjelenítés között. A kijelző az oxfordi (Anglia) Sharp Laboratories of Europe által kifejlesztett háromdimenziós megjelenítési technológiát alkalmazza. A technológia során a társaság két külön LCD panelt épít egymás fölé, amelyből az egyik egy hagyományosnak mondható LCD kijelző, a második panel pedig a kijelző fényét irányítja. A 3D hatás úgy alakul ki, hogy a felhasználó bal szemébe más képet irányít a kijelző, mint a jobba.


Felül a 3D, alul a 2D LCD monitor; a fénysugarak elválasztására külön réteg szolgál

A speciális kijelző jelentősen megemeli a notebook árát, amely kezdetben 2990 dollárba fog kerülni. Az új modell Japánban október 27-én jelenik meg, amelyet nem sokkal később az amerikai kiadás követ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IrkaBirka #2
    brutális lesz :)
    most már nem cak a szememet nem szabad össze vissza fókuszálni, hanem a nyaakam is görcsöt kap a poziciótartás miatt.
    Várom az UT2004-ben benne lesz-e ennek a támogatása :)))
  • Lazarus #1
    Hajrá!