JohnnyCage

Pornóhálózatról ered, trójai vírust tölthet le a Sobig.F

Az FBI az egyik arizónai internetszolgáltatónál folytat nyomozást, mivel minden jel arra utal, hogy a Sobig.F vírus egy pornóhálózatról terjedt el.

Az amerikai FBI szakértői szerint a Sobig.F vírust készítője egy internetes pornóhálózatról terjesztette el. A nyomozóiroda információi arra utalnak, hogy elsőként azok kapták meg a számítógépes vírust, akik egy szexképet akartak letölteni az egyik Usenet internetes fórumról.

"A Sobig.F elsőként egy pornográf Usenet fórumon bukkant fel" - mondta Jimmy Kuo, a Network Associates egyik antivírus kutatója.

A Sobig hatodik változata minden elődjénél, és az összes korábbi e-mail vírusnál gyorsabb ütemben terjedt a Világhálón, közölte a brit MessageLabs. A MessageLabs szerint a vírus 24 óra leforgása alatt több, mint 1 millió fertőzött levelet küldött el a fertőzött gépekről megszerzett e-mail címekre. A Sobig.F fertőzött levelek, amelyek valójában nem a feladóként feltüntetett címről érkeznek, a legtöbb esetben a "Thank You!", "Re: Details", illetve "Re: That Movie" témával érkeznek.

A Phoenix-i Easynews.com internetszolgáltatót pénteken kereste meg az FBI a vírussal kapcsolatban. "Úgy tűnik, a vírus eredeti példányát a mi hálózatunkról postázta valaki a Usenet fórumra augusztus 18-án" - mondta Michael Minor, az internetszolgáltató technikai igazgatója.

Számítógépes biztonsági szakértők a napokban emellett azt is kiderítették, hogy a Sobig.F minden pénteken, illetve vasárnap 19 és 22 óra között megpróbál felkapcsolódni egy szerverre, ahonnan rosszindulatú kódot tölthet le. A szakértők szerint a vírus ezzel a funkcióval bizalmas információkat gyűjthet össze, DDoS elosztott túlterheléses támadást indíthat, vagy spam e-maileket terjeszthet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zippofcy #21
    A maximum erofeszites amit hajlando lennek kiadni egy diplomaert 50 ezer FT. Azt is csak azert hogy a kepukbe vaghassam: ennyit er :)
  • zippofcy #20
    Diploma? Minek az? "Az erettsegi nem mas mint luxus" Anelkul meg hogy kapsz diplomat? Ha diplomad van a vegen meg beepulsz a piszok elnyomo kizsakmanyolo imperalista liberalbolsevik rendszerbe ahelyett hogy kuzdenel ellene.
  • Bonewerkz #18
    porra tornem az osszes csontot, mind a 20 ujjan annak, aki virust ir, hogy tobbet meg egy entert se tudjon leutni....
    tok jo tud lenni, amikor az ember a hataridos diplpmamunkajat irja 6 honapja, es akkor egyszercsak egy szkript legyalulja az egeszet, amitol esetleg az illetonek esetleg az egesz hatralevo boldogulasa fugghet...
    szoval pusztuljon az osszes... legalabbis a gep mellol
  • IrkaBirka #16
    Izeke: amig a földön a gépek kb 90 % pc, és ezek 75% futtat windows, addig a pine-oddal nem fox tudni letölteni leveleket a szerverről, ha az túl van terhelve egy windows bugon alapuló támadás miatt. (ui a számok nem pontosak, saccoljon mindenki maga) Furcsa, hogy eddig nem jutottál el.
  • Hoz_Hun #14
    Egyetértek. Amig ilyen Sinzan-ok, meg Versio-k megszületnek, nem lesz hiány buta, sötét emberekből.
    Version még szerencse hogy hülye vagy a vírusíráshoz. Az ilyen ember még az anyát is kinyírná.
  • zippofcy #13
    Szerintem ha az USA tudta volna anno hogy hova vezet az olajarrobbanas soha nem biztatja fel a sejkeket :)
    Na aki erti hogy ezt most miert irtam az kivetel a szabaly alol miszerint:
    "Csupan ket dolog vegtelen: a vilagegyetem es az emberi butasag.
    De az elsoben nem vagyok biztos"
  • Nyiri #10
    En ezt a virust mar orankent 2-3 levelben megkaptam, eddig meg egy ilyen feregvirus nem birta ilyen sokaig :)
  • HuAn82 #6
    HÜLYE FASZ!!!!!
  • versio #3
    mért lenne hülye fasz?
    sokan vannak akik utálják a pc-t,wint, m$-t és máshogy nem tudnak küzdeni ellene
    amugy aki egy ilyen virust meg tud irni az má eleve nem lehet hülye, max lázadonak lehetne nevezni
    ha értenék hozzá én is virust irnék hogy pusztuljon le az összes sux pc
  • Zozo76 #2
    szerintem aki virust ir az egy hulye fasz...