JohnnyCage

A Sony akciókkal teszi vonzóbbá a PS2-t

A Sony Computer Entertainment America közleménye szerint a japán gyártó amerikai videójáték divíziója egy akció keretében ingyenes játékot fog adni az online csomaggal kínált PlayStation 2 játékkonzolokhoz, hogy növelje a készülék eladásait.

A Sony Computer Entertainment America célja, hogy a PlayStation 2 árának további csökkentése nélkül növelje a készülék eladásait. A PS2 jelenleg 199 dolláros áron kapható az Egyesült Államokban az online játékot lehetővé tévő csomaggal, és 179 dollárba kerül az online kiegészítők nélkül.

Bár egyes szakértők további árcsökkentésekre számítottak, a Sony inkább ingyenes játékszoftverrel kívánja fokozni a vásárlói érdeklődést a konzol iránt. Az online csomaggal kínált játékkonzolhoz a gyártó egy akció keretében ingyenesen mellékeli az ATV Offroad Fury 2 játékprogramot. A Sony korábban egyébként ki tervezte vonni a forgalomból a 179 dolláros online kiegészítők nélküli változatot, de a társaság jelenlegi álláspontja szerint egyelőre az olcsóbb modell is piacon marad.

Mint Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America alelnöke elmondta, a vásárlók közül jelenleg 20 százalék választja az online változatot, és 80 százalék vásárolja meg inkább az olcsóbb csomagot. A PS2 ára 2002 májusában, az E3 kiállítás előtt csökkent 199 dollárra a korábbi 299 dolláros árról, ezért az elemzők az idei E3 kiállítás előtt is hasonló lépésre számítottak. A társaság ehelyett azonban ingyenes online csomagot adott, az offline változat árát pedig 179 dollárra mérsékelte.

A PlayStation 2 és Microsoft Xbox konzolok korábbi árcsökkentése jelentősen fellendítette a készülékek eladását, és egyes szakértők továbbra is úgy vélik, hogy a konzolok ára még az amerikai Hálaadás ünnepe előtt 149 dollárra fog csökkenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!