Spencer

Új digitális videotartalom szolgáltatást indít a Disney

A Walt Disney-féle Moviebeam VOD (Video On Demand) szolgáltatás egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz, ugyanis a szórakoztató ipari cég számára a dél-koreai székhelyű Samsung Electronics által szállítandó digitális set-top box berendezést sikeresen bevizsgálták az arra hivatott hatóságok.

Az idei év elején bejelentett Moviebeam szolgáltatás keretein belül az előfizetők digitális adatként sugárzott különböző videotartalmakhoz, illetve földi sugárzású televíziós adásokhoz jutnak majd hozzá. A Samsung-féle digitális set-top box készülékekben integrált merevlemez is helyet kapott, mely többek közt műsorok, illetve műsorszerkesztési adatok tárolására szolgál. A Moviebeam egyfajta pay-per-view szolgáltatás lesz, vagyis az előfizetőknek csak azon tartalmakért és műsorokért kell majd fizetniük, melyeket ténylegesen meg is tekintettek.

A Walt Disney munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, akkor Salt Lake City-ben, illetve két másik, egyelőre meg nem nevezett Egyesült Államokbeli nagyvárosban még ebben az évben be fog indulni az új szolgáltatás. A Moviebeam üzembe helyezésének elengedhetetlen feltétele, hogy az FCC (Federal Communications Commission) áldását adja a szolgáltatás igénybe vételéhez használatos digitális set-top boxra, ez pedig épp a napokban történt meg.

A Samsung készülékének pontos technikai specifikációi egyelőre ismeretlenek, azonban a bevizsgálást követően az FCC nyilvánosságra hozta a set-top box kezelési útmutatóját, melyből azért kiderül néhány új információ. Ezek szerint a berendezés gyárilag akár száz különböző videoanyagot is tartalmazhat, többek közt friss hollywoodi szuperprodukciókat, valamint klasszikus filmeket is. A Walt Disney azt tervezi, hogy hetente hét-tizenkettő új videofilmet tesz elérhetővé a Moviebeam előfizetők számára, még pedig nagyjából egy időben azzal, ahogy az adott filmek VHS és DVD változata megjelenik a boltokban. A felhasználóknak lehetőségük nyílik majd a filmek cím, szereplő, illetve rendező szerinti keresésére. A szolgáltatás 2004 végére egyébként már az Egyesült Államok nagy részén elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!