SG.hu

Valósidejű csoportmunka a Microsoft kínálatában

A Microsoft bejelentette, hogy a valósidejű együttműködésért felelős üzleti egysége a "Live" ("élő") megjelöléssel egészíti ki termékeinek nevét. Ez a megjelölés az ügyfeleknek kínált megoldások értékére utal, vagyis a globális vállalatokon belüli és a vállalatok közötti élő kommunikáció lehetőségére.

"Ügyfeleink arról számoltak be, hogy a »Live« jelzés közérthető és jól társítható azzal a ténnyel, hogy jóval több dolog elvégzésére nyílik lehetőségük más személyekkel közvetlen kapcsolatba lépve" – közölte Dustin Grosse, a Microsoft valósidejű együttműködésért felelős üzletágának marketingigazgatója. "Az új elnevezés megerősíti a Microsoft arra irányuló elkötelezettségét, hogy segítséget nyújtson a vállalatoknak lehetőségeik megvalósításához az optimális eredményesség, hatékonyság és gyorsaság kibontatkoztatásával."

A Microsoft Office Live Meeting 2003 (korábbi nevén PlaceWare Conference Center) és a Microsoft Office Live Communications Server 2003 (korábbi nevén Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003) különálló, ám egymást kiegészítő termék, ahogy az egységes elnevezés utal is erre. A Live Meeting is bekerül az Office márkanévvel jelzett termékek körébe, ami egyértelművé teszi, hogy ez a szoftver is tagjává válik a Microsoft Office Rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén esedékes megjelenését nagy várakozás előzi meg.

A Live Meeting továbbra is tartalmazza jelenlegi számos szolgáltatását, megbízhatósága és skálázhatósága is a megszokott színvonalú lesz. A jövőbeli verziók bővített funkcionalitással és szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére. "A valósidejű együttműködés ágazata jelentős növekedésnek néz elébe. A vállalatok hathatós, jól működő és egyszerűen kezelhető alkalmazásokat keresnek, amelyekkel fokozható a hatékonyság és egyszerűsíthető az alkalmazottak közötti együttműködés és kommunikáció" – fejtette ki Paul Ritter, a Yankee Group együttműködésért és tartalomkezelésért felelős programmenedzsere.

A Live Communications Server hálózati jelenlétészlelő, azonnali üzenetküldési (IM) és valósidejű kommunikációs szolgáltatásokat kínál egyetlen bővíthető platformon. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 programmal a felhasználók például megtekinthetik, hogy a portál tagjai csatlakoztak-e és folytatható-e velük azonnali üzenetváltásos beszélgetés. A Live Meeting segítségével az infomunkások alkalmazásmegosztás használatával tekinthetik meg a SharePoint portálokat. Microsoft Office Live Meeting

A Live Meeting programmal valósidejű, interaktív bemutatók és találkozók tarthatók az interneten keresztül. A multimédiás platformként, illetve a webes kommunikáció és együttműködés alkalmazásszolgáltatásaként működő Live Meeting szervesen beleillik a Microsoft Office Rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó személyek, az információk és az üzleti folyamatok hathatósabb összekapcsolása, valamint az információk üzleti értékké való átalakítása. Ez lesz a Microsoft Office Rendszer első, teljes mértékben beépített együttműködési szolgáltatása. A Live Meeting skálázható, böngésző alapú architektúrára épül.

Microsoft Office Live Communications Server

A Live Communications Server felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő kiszolgáló, amelynek használatával a vállalat egészére kiterjedő, átfogó, valósidejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. A rendszer kezelhetősége és biztonsága messze felülmúlja az egyéni felhasználóknak szánt termékek nyújtotta lehetőségeket. A Live Communications Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valósidejű kommunikációs tulajdonságokkal. A Live Communications Server megjelenése 2003 harmadik negyedévében várható. A licencről és az árról még nem született döntés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!