SG.hu

Elérhető a Microsoft Windows Small Business Server 2003 Release Candidate változata

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows- Small Business Server 2003 Release Candidate változata tesztelés céljából elérhető a technológiaszállítók és a kisvállalatok számára. A Windows Small Business Server ezentúl két kiadásban (Premium és Standard) lesz kapható.

Ez a legújabb változat a Microsoft kivételesen megbízható és biztonságos Windows Server 2003 operációs rendszerére épül, egyszerűen telepíthető, egyszerűen felügyelhető és egyszerűen használható integrált megoldást biztosít. Az egyszerűbb használatra módot adó innovációk a Standard és a Premium verzióban egyaránt megtalálhatók, így a Windows Small Business Server 2003 több értéket nyújt, és a kisvállalati ügyfelek szélesebb körének igényeit képes kielégíteni. A Microsoft 200.000 tesztelésre és kiértékelésre használható próbacsomag kiszállítását kezdi meg, és hamarosan útnak indít egy globális partnerképzési programot, amelynek az a célja, hogy a kisvállalatok informatikai támogatásának elsőszámú forrásának számító technológiaszállítók teljesen felkészülten állhassanak kisvállalati ügyfeleik rendelkezésére, hogy azok a termék forgalomba hozatalát követően azonnal élvezhessék a megoldás nyújtotta előnyöket.

"Alaposan megvizsgáltuk a kisvállalati ügyfelek és technológiaszállítóik szükségleteit a Windows SBS új kiadásának megtervezésekor" - mondta Bill Veghte, a Microsoft Windows Server csoportját vezető alelnök. "A Windows Small Business Server 2003 az innovatív elemeknek köszönhetően páratlanul egyszerű, így olyan új megoldást nyújt, amely a kisvállalati ügyfelek szélesebb köre számára teremti meg a módját annak, hogy gyorsabb megtérülést érhessenek el informatikai beruházásaikkal, ugyanakkor új lehetőségeket biztosít az értékesítési csatornában ténykedő partnercégeknek arra, hogy még szélesebb kisvállalati ügyfélkör kiszolgálásával fokozzák nyereségességüket."

A kisvállalati ügyfelek egyszerűen használható, mégis nagyteljesítményű lehetőségeket igényelnek üzleti adataik, kommunikációjuk és együttműködésük védelméhez, megszervezéséhez és kezeléséhez, valamint helytől függetlenül mindig hozzá szeretnének férni az adatokhoz és az alkalmazásokhoz. A Windows Small Business Server 2003 megfelel ezeknek a követelményeknek: egyszerűbben kezelhető vele számos probléma, például 15 perc alatt üzembe helyezhető a kiszolgáló, módot ad a bevált módszerek szerinti konfigurálásra, teljes körű biztonságimásolat-készítési eljárást nyújt, "gyári kiépítésben" is lehetővé teszi a távelérést.

"A Microsoft valóban az egyszerűséget szem előtt tartva készítette el a Windows Small Business Server 2003-at" - vélekedett Frank Leonard, a Microsoft közös fejlesztési programjában részt vevő Key Mechanical nevű cég dolgozója. "Rendkívüli mértékű hatékonyságnövekedést sikerült elérnünk a Small Business Server 2003-ban szereplő, az alkalmazottak kommunikációját megkönnyítő eszközök segítségével."

Hétfőn a Microsoft bejelentette, hogy befejeződtek a Microsoft Exchange Server 2003 fejlesztési munkálatai, megkezdődött a termék gyártása. A Windows SBS egyesíti magában a Windows Server 2003 rendszert és az Exchange Server 2003 kiszolgálót, ami komoly előrelépést nyújt a kisvállalatoknak az infomunkások termelékenysége, a rendszer megbízhatósága, a biztonság és a kéretlen levelek elleni védelem terén.

Ennek a kiadásnak az az elsőszámú célja, hogy olyan terméket hozzunk piacra, amely egyszerűségéből fakadóan az ügyfelek azon bővebb körének is felkelti az érdeklődését, akik az informatika helyett inkább fő tevékenységükre szeretnének koncentrálni. A Windows Small Business Server 2003 Standard és Premium kiadásának bevezetése folytán az ügyfelek még szélesebb körből választhatják ki az üzleti igényeiknek és szükségleteiknek pontosan megfelelő megoldást.

  • A Windows Small Business Server 2003 Standard Edition a Windows Small Business Server új verziója, amely a Windows Server 2003 és az Exchange Server 2003 technológiáját foglalja magában. A Standard Edition az ideális kisvállalati megoldás arra az esetre, ha az alapvető infomunkási feladatokat teljes körben kiszolgáló, fokozott biztonságú és könnyen felügyelhető rendszer a cél.

  • A Windows Small Business Server 2003 Premium Edition szintén a Windows Server 2003-ra és az Exchange Server 2003-ra épül, de kibővül ezenfelül a Microsoft SQL Server 2000 és az Internet Security and Acceleration (ISA) Server kiszolgálóval is. A Premium kiadás a párjával egyenértékű szolgáltatásokat nyújt az infomunkásoknak, de ezekhez társulnak még a csomag további összetevőinek funkciói, például az SQL Server által az üzleti alkalmazásoknak nyújtott támogatás.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!