JohnnyCage

Biztonsági cég javította ki a Half-Life hibáit

Mivel a népszerű játék fejlesztői számos felszólítás, és több hónap türelmi idő után sem voltak hajlandóak kijavítani a játékban található biztonsági réseket, a PivX Solutions maga adott ki javítófoltot a szoftverhez.

A számítógépes biztonsági problémákkal foglalkozó PivX Solutions a napokban hozta nyilvánosságra azt a három biztonsági rést, amely a Half-Life FPS háromdimenziós akciójátékban található. Bár az eredeti Half-Life már évekkel ezelőtt jelent meg, a játékot a rá épülő Counter-Strike és Day of Defeat változatokkal jelenleg is mintegy 10 millió felhasználó játssza az Interneten keresztül.

A PivX szerint a három puffer túlcsordulási hiba súlyosan veszélyezteti a játékosok számítógépeinek, illetve az online játékhoz használt mintegy 30 ezer szervernek a biztonságát. A hibát kihasználva a támadók túlterheléses (DoS) támadást indíthatnak a rendszerek ellen, vagy átvehetik azok teljes irányítását, és tetszőleges kódot futtathatnak rajtuk.

"Ezek a hibák a felhasználókat, és a szerverek üzemeltetőit egyaránt veszélyeztetik, vagyis mindenki, aki a Half-Life -fal játszik, vagy szerverén ilyen játéknak ad otthont, veszélyben van" - mondta Luigi Auriemma, a PivX Solutions vezető biztonsági kutatója.

A PivX még áprilisban értesítette a játékot kifejlesztő Valve-t a hibáról. A társaság akkor azt válaszolta, hogy dolgozik a javításon, amely azonban azóta sem jelent meg.

"A hibák súlyosságára való tekintettel a PivX jóval többet várt a javítás kiadására, mint az iparilag elfogadott 30 nap. Mivel azonban a Valve még 100 nappal az első értesítés után, többszöri kérésre sem adott ki javítást a problémákra, a PivX saját, ingyenes javítófoltot készített a biztonsági rések megszüntetésére" - áll a társaság közleményében.

A PivX javítása letölthető innen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IrkaBirka #15
    ja, és mielőtt valaki megszólna, már elmúltam 6, és isibe járok :)))
  • IrkaBirka #14
    a trailer letölthető (nem csak a kikötős) csak 650M :( (írd és mondd, hatszázötvenmegabályt) (írd és mondd báLYt :) )

    Az előző okos beszólásra meg csak annyit, hogy így van, és mindenkinek meg kéne húzni a fülét, aki csak CS-ban.

    Grrr és irgumburgum :)
  • [HUN]PAStheLoD #13
    szerintem meg a hl 1 rég szar! a CS meg tele van csíterekkel és ez nem szvsz mert így van sajnos..
  • b #11
    vicc. inkább a reklám miatt!
  • Laci73 #9
    Hello Cifu!

    A Valve már gőzerővel nyomja a Half Life 2-őt (szinte naponta jönnek az új trailerek, és nemsokára maga a játék is), valószínűleg most arra koncentrál hogy a HL és CS játékosok az új játékra térjenek át (lehetőleg vásárlással :)). Gyakorlatilag még rosszul is jött nekik a PivX buzgalma - most emiatt még jópáran tovább nyúzzák az első részt.
  • PResident Debil #7
    Miért használnák ki a HL hibáját? A hackerek is azzal játszanak
  • [NST]Cifu #6
    Gondolom a Valve még csak egy köszönömöt sem mondott ezért...
  • Lacc #5
    Hirtelen felindulásból :))
  • Flashy #4
    hat ez lol :))
    elfogyott a turelmuk es nem bepereltek a ceget hanem kijavitottak a hibakat :))
  • CAD #3
    Es a linuxot is... ;>