JohnnyCage

Intel: új fordítóprogram a drótnélküli megoldásokhoz

A chipóriás Intel kedden olyan fordítóprogramot adott ki, amely nagyobb teljesítményű szoftverek készítését teszi lehetővé az XScale processzorokra épülő drótnélküli eszközökhöz, és a Personal Internet Client Architecture részét képezi.

Az Intel a közelmúltban bejelentette, hogy az idei év folyamán számos új fordítóprogramot tervez kiadni, amelyekkel a társaság a processzoraihoz készülő alkalmazások teljesítményét szeretné tovább növelni. A most kiadott fordítók a szoftveróriás Microsoft eMbedded Visual C++ programozási nyelvéhez készültek, és a chipgyártó Pentium 4, Xeon, és Itanium 2 processzorain működnek.

"Ezen új fordítóprogramok megjelenése lehetővé teszi, hogy a fejlesztők a jövőben javítsanak az Intel processzorokra épülő mobil eszközökhöz, asztali számítógépekhez, és szerverekhez írt szoftvereik teljesítményén" - mondta Jon Khazam, az Intel Software Products Division részlegének igazgatója.

A chipóriás szerint az új fordítók alkalmazásával megnyílik az út az eddigieknél jobb grafikai elemek, a nagyobb interaktivitás, és az erőteljesebb kommunikációs funkciók előtt. A most kiadott fordítóprogramok egyaránt javítják a vállalati alkalmazások, játékszoftverek, és mobiltelefonos programok teljesítményét, közölte az Intel.

Az új fordító két változatban érhető el. Az alkalmazások fejlesztőinek szánt Intel C++ Compiler for Microsoft eMbedded Visual C++ 399 dollárba kerül, míg a rendszerintegrátorokat, illetve hardvergyártókat célzó Intel C++ Compiler for Platform Builder for Microsoft Windows CE.Net jóval magasabb, 1499 dolláros áron vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!